Friday, May 16, 2008

Abang's Day 2: Cards From The North

One thing about Abang, anak-anak sedara dia semua sayangkan dia, and at the same time segan dengan dia.

Mak kata, dulu-dulu masa Abang bujang, budak-budak suka sangat kalau Pak Ngah balik kampung sebab Pak Ngah akan ada buah tangan untuk semua anak-anak dia.

Tapi, Mak kata, Pak Ngah mesti ada beli lebih untuk Qia. Sebab Mak kata dari kecik Pak Ngah sayang Qia lebih sikit.

Pak Ngah kata, mungkin sebab masa Qia kecik-kecik Pak Ngah yang banyak tolong Mummy Qia babysit Qia. Dari lahir. Sampai Qia pindah balik ke Penang.

In fact, antara anak-anak Pak Ngah, Qia dan Aesyah aje yang communicate direct dengan Pak Ngah kalau nak apa-apa dari Pak Ngah. Anak-anak lain suka guna Cik Lin jadi 'satelit'... sms Cik Lin dulu untuk tanya ke Pak Ngah. Eh, come to think of it, adik-adik Pak Ngah sendiri pun suka guna Cik Lin jadi 'satelit'. Hahaha

Padanla Cik Lin ni bulat macam bulan. Blegh.

Ok. So. Malam tadi, anak-anak Pak Ngah si Qia & Aesyah bukan saja sms birthday wish ke Pak Ngah macam anak-anak yang lain, but also made extra effort to not only send cyber card but also made a real card, e-mailed from Sg.Petani. So Cik Lin decided to put them up here as appreciation from Pak Ngah, 'coz I just know Pak Ngah would do the same too of he had a blog *cough cough* haha.

Qia sent the e-card on top, and Aesyah made the card at the bottom picture, obviously.

Mana signature Qia kat kad Aesyah? Nampak Aesyah's and Mummy's aje! Dad's punya pun tak dak! ;-p

Well you girls certainly make up to the card that I was supposed to get for Pak Ngah but didn't 'coz malas nak keluar ke Sogo. But hey I bought him dinner and accompanied your uncle for window shopping at Midvalley last night mkay. You knowlah when your uncle goes window shopping... Cik Lin pun sampai letih tak larat nak jalan. He wanted to get a pair of working shoes. Mau beratus pasang dia cuba, tapi satu pun tak berkenan. But whatever can make him happy on his birthday night ~ he could be all trying the shirts in the entire of Metrojaya, I would still wait like he would to me!

And girls, do tell Mummy ~ takkan kirim kad through anak aje kot -- 'know wot I mean??? ;p ;p hehehehehehehehe

f~

5 comments:

Anonymous said...

Hey <33~~

Its Qia, yea they didnt get my signature >.< too bad huh? lol ah well please dont expect me to be a satelite between you and mum :P :P

Anyway hope you guys liked our cards and stuff <3333~~~~

Anonymous said...

Qia, Aesyah, tq for the lovely cards...Pak ngah sampai nak nangis melihatnya. Thank you very much terutama juga kepada Roti Kacang Merah dengan 'kado cintanya'.

Begitu juga semua yang ucap selamat--ada yang tanya umur berapa? Entahlah yang pasti umur aku ni lebih muda dari Umno, so masih ada yang sayang.

Ada yang bagi jaminan, jangan bimbang Aman Putra tak akan jadi Umno Putra, Lega. Tapi masih ada perkataan macam Bukit Aman kat situ.

Mungkin kena fikir untuk tukar kepada Amin Putra ke, Iman Putra ka baru lega..

Sejak ada blog ni aku dapat banyak wishs. Nampaknya blog bini aku lebih popular dari aku hu hu hu.

---Love u all.

Roti Kacang Merah said...

anon Qia
okaylah be our Astro, then :-pppp

As usual, we love anything coming from families!!!

anon Pak Ngah
'kado'??? Tok Kado' ka??? ngeeee...

Boleh charge royalty @ intellectual property untuk wish generated from my blog, tak?? hahaha

goboklama said...

~ "he could be all trying the shirts in the entire of Metrojaya, I would still wait like he would to me!"~

wow! u two make me jeles tau!!

Roti Kacang Merah said...

Qissst
harlowwwwwwww lama tak nampak??? meh hug sket *hug hug hug*

ala jangan la nak jeles sangat... bukannya dia tunggu sangat i pun. dia akan gi ronda tempat lain while i cuba segudang baju. tapi tu dah cukup bagus la kiranya untuk i, daripada dia komplen yang i try banyak baju tapi satu pun tak beli, hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin