Monday, April 14, 2008

Video Entries... and then some

Bila aku tengok these video clips, Nora The Cat Who Plays The Piano 1 and Sequel (PALING best), she definitely gives me the boost to learn the guitar.

Gila comel!



***

And then tak lupa, a sequel to the Labi The Oppostion Cat, here's a no.2 clip, and another clip of Labi, minum dengan tangan sambil baring. Too much occay this lazy bummer.



***

Semalam the whole day Abang tak da.

Morning, he had to attend a cartoonist forum di PWTC. He was one of the 4 panelists up on the stage along with Datuk Lat.

I was supposed to follow, just nak kasi support and also nak ambil gambar. Tapi I decided to stay back to kemas-kemas rumah 'coz I was supposed to go back to Bangi in the afternoon with Abang, nak jenguk Ahy & Hasrol perabis kemas/cat rumah sewa Umi.

Little did he know that during the Q&A session, session tu punya la hangat. Ramai kartunis-kartunis especially yang muda-muda asked a lot of questions. In fact, the session had to continue even after lunch.

And then, right after the q&a, Abang kena tarik ke tepi dengan bebudak kartunis muda yang rata-rata pembangkang, and kena cerita hal-hal pembangkang pulak.

(eh, tapi forum ni kat PWTC KL, which is a Pakatan Rakyat state... kiranya bukan 'hal-hal pembangkang' la, kan? haha)

So, Abang finally reached home by 4pm. By then nak balik Bangi untuk menolong Ahy & Hasrol apanya, kan. Pastinya keja dah settle. So, Abang terus mandi-manda and rest kejap and by 4.40pm terus tuju ke Shah Alam pulak, supposedly to join saki-baki seminar PKR kat Quality Hotel kat sana, and also to meet Abg (Saifud)Din to go to Ampang together for an interview that night and then hantar Abg Din balik semula ke S.Alam.

Abang reached home almost midnight, siap bawa bekal Nasi Arab dari restoran yang he and Abg Din went to.

This morning, ada keluar kat NST, kecik aje beritanya... "It's no laughing matter, say cartoonists". They all guna nama penuh Abang instead of 'Zunar'. Kenapa, tah? Orang tak kenal kut 'Zunar' tu sapa. Tapi, orang LAGI tak kenal kalau nama betul Abang yang keluar, kan?

Abang also cerita, semalam pagi bila dia sampai and masuk ke dewan forum tu, ada a couple of young cartoonists kids tengah perform on the stage with the guitar. Bila Abang masuk aje, depa announced, "...ketibaan kartunis Zunar, who also did lip-synching an Iwan Fals' song on the You-Tube, which apparently also happens to be my favourite singer!"... or something along the line, lah.

Heh, tak sangka ada jugak orang tengok video Abang nyanyi lagu Iwan Fals. Awat tengok hat lip-synching punya, dik??? Tengok la yang Zunar nyanyi, siap ada lyrics lagi. hahaha

***

Last week, I dreamt of Yusuf Islam @ Cat Steven's song -- Father & Son --- in one of my nightly dreams. Lagi best sebab aku mimpi dia ajar aku personally main lagu dia on the guitar. Dalam mimpi tu aku punya la terharu... awat Yusuf Islam ajar aku main guitar, kan???

Bila aku gi ofis aku terus cari chord dia on the 'net, and bila balik aku terus practise. Tak susah sangat chord dia... eventhough ada satu chord not my favourite la, which is 'Bm'. Maklum, not too kind for my jari-jari kontot.

So malam tadi while Abang was away for an interview at Ampang, I recorded this. Donch you dare laugh, otey *blush*. Crap strumming, tapi tak pa lah.

Aku ada baca satu quote kat buku guitar baru aku -- "Playing the guitar is as easy as walking... but even then it took us a couple of years to learn how to walk". I am bracing that quote now, haha.

***
pinjam lagi gambar Shadah *grins*

Malam ni ada sambutan 'Black 14' di Kelab Sultan Sulaiman di Kg. Baru. Abang & I wished we could go. Malangnya aku kena balik awal nak ngemas barang and documents for tomorrow's trip to Genting Highlands. Eiii sungguh malas mau pergi.

Am gonna miss the guitar. And Labu Labi. And oh ya, Abang too. Hehe

f~

7 comments:

Amy said...

Malasnya dia! Tarik tinger dia kak. Hehehhe

muna said...

labi takut moncong dia basah kot? ehehehehhe sabo je laa labi ni

F Manchester said...

Eh anak siapa tu??? heh heh...

cakapaje said...

Salam Lin,

I just love that cat of yours! Hmm...can you get your cat to train me at piano?

Roti Kacang Merah said...

amy
memang nak kena cubit je peyut dia!

muna
kalau dah perangai malas dia tu kan.

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
iyeaaaaaa lah. anak siapa tah tu!

bro shahrir
my cat donch even know how to sing, let alone pray piano...hehe

angieskidney.com said...

That cat is good!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin