Friday, April 25, 2008

Hook

Reached Rumah Peranginan Organisasi in Batu Feringghi at half 6.


Complete set of apartment, here - two rooms, two bathrooms, two water heaters, three a/c units, kitchen complete with microwave and cooker-top and rice cooker and blender and pinggan mangkuk and cutleries and periuk belanga and fridge, living room set and full Astro, dining room set, balcony overlooking the sea and Tanjung Bungah... Alhamdulillah, complete. With a fraction of price pula tu... Alhamdulillah.


Tiba-tiba, sambil baring-baring atas sofa and Abang sitting at my feet watching the movies, I saw a hook at the ceiling (see photo).


Eh, hook apa pulak tu?...aku tanya Abang.


Abang looked up.


Ntah, hook untuk orang gantung diri, kot ...Abang kata.


Huissssh! Capul molot tu! ...aku balas.


Aku tenung dan fikir-fikir kegunaan hook tu. Nampak teguh gila. Macam nak gantung kipas siling. Tapi takkan la nak gantung kipas betul-betul tepi pintu sliding, kan?


Ooo, untuk orang gantung spring buai budak kot, tuuu ...aku kata.


Abang looked up again.


Yeeeeaaaa, yeaaa, logik, logik ...Abang concur.


Ada ke untuk orang gantung diri... Ikut sedap je.


Habis cita wayang concorde kat cinemax ni nanti, kami nak pi keluaq makan nasik kandaq. Akak yang jaga apartment ni kata, yang paling famous either kat Line Clear di area Komtar atau kat Restoran Khalil di Padang Kota.


Tah kat mana tah tu. Haha.


Antara plan esok ialah, after breakfast Abang nak bawa aku pi ziarah and interview personaliti kesusasterawan besar.


Abang tak kasi aku habaq dulu siapa kat entry ni. Esok baru buleh, katanya. Eiii, can't wait!!


Whatever it is, tis just so bladi good to be away from KL. Aku rasa macam nak gila dah kat situ.


f※

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin