Sunday, March 09, 2008

Our Friends in Parliament

Ni budak comel Si Shahadah, anak pejuang reformasi Din & Ilush di Manchester

Did I mention we're still reeling????

The new Yang Berkhidmat friends that both of us personally know (of course Abang know more lah kan):

  • YB Abg Zul Noordin - P.18 Kulim ( y e a a a a a h h h h ! ! ! )
  • YB Tian Chua - P.115 Batu
  • YB Abg Din Nasution - P.029 Machang
  • YB Izzah - P.121 Lembah Pantai
  • YB Abg Azmin Ali - P.098 Gombak & N.19 Bukit Antarabangsa
  • YB Tan Sri Dato Khalid Ibrahim - P.124 Bandar Tun Razak & N.11 Ijok
  • YB Siva - P.107 Subang
  • YB Wee Choo Keong - P.116 Wangsa Maju
  • YB Joe Abdul - P.015 Sg. Petani
  • YB Gobi - P.017 Padang Serai
  • and it goes without saying, YB Kak Wan - P.44 Permatang Pauh

    And of course in Negeris there's Eli (Bukit Lanjan), Penny (Rawang), Nik Nazmi (Seri Setia), Amir (Batu Caves), Dr. Nasir (Kota Damansara), Ronnie Liu ... to name a few.

    TERBUKTI, Allah itu Maha Adil.

    Dia beri segala kemewahan pada pemimpin-pemimpin yang lupa diri... dan sekali Dia rentap, habis gugur segalanya. Aku boleh bayangkan Khir Tempe dan Semi-Vellu serta konco-konco mereka sedang scurrying deep into the burrows to kambus their rasuah documents.

    'Pembangkang Sifar', katanya. Look who is the Opposition now??? Heh.

    And Barisan Rakyat has won 82 seats out of 222 seats in the Parliament (with PKR leading having 31 seats), which automatically denies the 2/3 majority for BN to perintah cara kuku besi!

    Sekarang semua orang tahu siapa sebenarnya yang lebih berkuasa ~ Tuhan, dan RAKYAT!

    *takbir!*
    ALLAHU AKBAR!

    f~
  • 6 comments:

    OnTheFence said...

    yang lebih berkuasa all the time is always be allah. now it's time for the "huhahuha" of BA or was it BR to deliver their promises. Many things are easier said than done. good luck. till we "bersuara" again in 4/5 years time.

    DIN said...

    ish...'pejuang reformasi' tu 'up' sangat,'penggerak reformasi' jer... hehehehe... salam kepada semua rakyat Malaysia baru. Tahniah kerana berani membawa perubahan.

    goboklama said...

    tahniah utk Y.B Zul & sumer krn kerja keras anda semua tlh mmbuahkn hasil. Thumbs up!!!

    Roti Kacang Merah said...

    onthefence
    yes, even Barisan Nasional took God knows how many years to lead the country, and after 50 years, they become too big-headed and complacent, and forgot the power is with THE PEOPLE, NOT them.

    by the way,for you, tak perlu lah being on the fence. Dah nyata Barisan Nasional banyak rasuah, banyak menipu, banyak memijak rakyat... you being on the fence is equal to bersubahat sama. Make up your mind. You're a tax-paying citizen.

    And if Barisan Rakyat tak deliver, then CANTAS diorang pulak. I for one, would.

    Roti Kacang Merah said...

    din
    tak pa la up up pun.... kita semua pejuang apaaaa...

    TAHNIAH, din, sebab bekerja keras dari Manchester sana untuk Abg Zul Noordin!!!

    TAHNIAH to you, affendi, abg fudzail, abg rosaini and the rest of the team!!!

    Roti Kacang Merah said...

    qissst
    Hey thanks for supportingggggg!!! hugs!

    mana you pigi, lah??? lama tak nampak wo!

    LinkWithin

    Blog Widget by LinkWithin