Sunday, March 09, 2008

The End Of The Sweetest Day...

What a sweet victorious day it has been today.


It's now 3.15am, and I'm all set to call it a night.


Abg Zul Noordin menang (Y.B ABG ZUL!! Tahniah!!), and so do Tian, Abg Din Nasution, Tan Sri Khalid, Mr. Siva, Eli Wong, Gobi, Dr.Jeyakumar, Dr.Nasir, Dr.Lo'lo', Kak Fuziah...and of course, Puteri Reformasi kita Nurul Izzah... to name a few.


Wow, one day you wake up and suddenly your friends are now MPs! Yang akan betul-betul membawa suara rakyat!


ALHAMDULILLAH!!!


The photo above was taken at Pusat Pengundian Bangsar, and after SEVENTH counts (or so we heard), Izzah masih mendahului dengan 5000 undi!


ALHAMDULILLAH!!!


Unfortunately, as at 2am, we received a message that abg Azmin is still undergoing recounting process in Gombak! Eh, kalau kau dah kalah wahai BN, terima je lah kekalahan like a gentleman, kan.


Like Samy (hope it wast the MOST MEMORABLE birthday for you, sir!), dah recount pun tetap kalah!!


I think KJ was pure LUCKY. He only won after the 3rd recount. So, to us Che'guBard is still The True Winner!! Tahniah Bard!!


Nevertheless, our friends memang tak sabar nak mengadap Khairy in Parlimen, baru tau langit tinggi atau rendah nanti.


As for Tian, I got a message from a friend in SPR Batu at 10+pm. He told me, Tian dah lama ada kat tempat kira undi. Tapi BN's Lim Si Pin only make an appearance at 10.30, and then went out semula. I think Si Pin came hanya nak tunjuk muka... No point nak lawan Tian, woh. Tian's sting in Batu is way too strong for him.


More sweet victory - Kelantan remains as pembangkang, Kedah Penang and Selangor now join the bandwagon. In fact, Parlimen di Kuala Lumpur SEMUA milik pembangkang except Setiawangsa.


And as at 12am, the Barisan Rakyat has won a total of 76 seats - enough to deny BN's 2/3rd in the Parliament!


ALHAMDULILLAH!!!


This is indeed a new dawn... I can't wait to go through my days tomorrow, 'coz as of NOW, I'm CERTAINLY not the minority/pembangkang in the organisation anymore!!


Jika kita Yakin, Tulus, Teguh, Sabar... Allah yang LEBIH Berkuasa, bukan Abdullah!


*takbir!*
ALLAHU AKBAR!


f※

4 comments:

muna said...

alhamdulillah, syukur. eventhough di tempat saya still menang bn, tapi quite surprise bila area2 seremban semua ditawan pembangkang. doa2 sekian ramai rakyat malaysia :)

kesal gak sebab bapak beruk tuh menang. rasa nak tempeleng je sesapa undi bapak beruk tuh, huhuhu, ya ampunnn

Roti Kacang Merah said...

muna
tak pe...kurang-kurang dia dah sedar kebangkitan RAKYAT!!!!

Alah beryuk tu pun menang lepas recounting... tah2 ada bawak masuk pengundi hantu!!!

Aku declare di sini, sapa2 orang Rembau vote for KJ adalah orang-orang yang boleh dibeli dan tiada maruah!!!!

muna said...

i may have to beg for differ, sebab baca kat blog aminiskandar, turn out 3rd recounting tuh, ada undi pos 6000++ apakahhhh??

tak jadik nak tempeleng orang2 rembau, hehe

Roti Kacang Merah said...

muna
yea betol tak jadi nak sumpah seranah orang Rembau, heh heh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin