Wednesday, February 20, 2008

Pemantau Apa Ini Macam???

Overheard from my room at the office.

Senior Officer (S.O):
Eh, masa pilihanraya nanti, kau ditugaskan jadi pemantau, kan??


Junior Officer (J.O):
Hak ah. Naper 'bang?


S.O:
'Panas' kerja kau, nanti tu!


J.O:
'Panas'? Maksud Abang?


S.O:
Semalam aku pegi meeting untuk taklimat Bilik Gerakan kita, kami diberitahu Hindraf and BERSIH akan bergerak sama-sama waktu tu!


J.O:
Oh, ya ke? Hm, BERSIH tu, pasukan silat M'sia, ya 'bang??


*akak terus gelak very very wry laugh*


Akak:
BERSIH tu... *akak offer jawab dari seberang* ...is a coalition of NGOs for pilihanraya yang bersih dan telus, lah. Go visit bersih.org and see siapa sebenarnya mereka yang you nak report against nanti. Pasukan silat pulak, heh heh *smirk*


Aiyoh. Budusss betols. Macam mana jadi pemantau pun, tak tau lah. Tak da kredibiliti langsung.


f※

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin