Tuesday, February 19, 2008

No Distance Is Too Far

I thinks these vids of my friends' kids really make my day today.

The first one of Shahadah, the 5-year old anak dara to my best mates Fairuz (Ilush) and Shidin in Manchester. Since maknya kata nak buka blog untuk Shadah tapi tak buka-buka juga, meh Cik Lin post Shadah's video onto my blog, mkay???

Elok la tu... ayahnya jual karipap di samping buat design untuk SonyEricsson (jeles ni weiiii. Kami offer nak jadi mascot pun tak jawab-jawab lagi) AND one of the overseas creator and moderators for Abg Zul Noordin's blog; maknya di samping jadi architect di Manchester, buat pancake dengan anaknya.

(Eh apa kata jual lempeng M'sia kat sana, lah???)

Oh by the way, take note of Shadah's mancunian accent... padahal baru duduk Manchester... err, berapa bulan dah Ilush? 7,8 bulan kot, tak? Terraaaa Shadah! Kalau la you guys keja kat Scotland, kan best! Imagine Shadah cakap Scottish, mama-miaaaa deliciouuus!

When I saw this video, rasa macam sekejap aje dulu aku pi temankan Fairuz tengok Spiderman kat Midvalley, masa tu dia masih mabuk-mabuk lagi. Aku siap kasi cawan McD aku untuk dia muntah dalam tu. haha

Pastu I visited her kat SJMC on Shadah's birth day.

Now dah 5 tahun, with mancunian slang, masak pancake dengan mak dia.

Kejaaaaaap je, kan. Cantik sangat dia sekarang ni...



And then, back in M'sia, Fairuz's dentist big bro Abg Ngah (whose wife is Myra) 'replied' the video via you tube dengan anak dia a.k.a cousin Shadah. Entah apa yang cuzin Shadah beleterkan last-last tu, hahaha. Cute!



I pray my kids nanti will be as smart and as beautiful as them two...! Aaamiiin...

f~

12 comments:

F Manchester said...

Well, you've deffinitely put a smile on my face this morning for the kind tribute!

I'll always be indebted to you for your kind cup for me to chuck in.

Insya'ALLAH anak2 kita membesar dengan baik, selamat, beriman, berilmu, etc.

Amiiiin.....

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
more video of Shahadah, pleaaaaase!!!

Zetty said...

aiyaks. kenapa tak dapat tgk video ni.

Amy said...

mak aihhhh slang dia..cuteness la! Bila nak ada baby nih? Beli kat kedai bleh dak? :)

Roti Kacang Merah said...

zetts
ya ka tak leh tengok???

if that's the case, go to
http://www.youtube.com/watch?v=KOVYSIRuAec for shadah's youtube, and
http://www.youtube.com/watch?v=xp3xmffgdnE for shadah's cousin's.

cuuuuute!

Roti Kacang Merah said...

amy
or kalau depa ada vending machine ~ taruh duit, pilih nak apa, terus golek keluar anak... ok gak! hahaha

Anonymous said...

cutenye buat pancake ..tapi kenapa kena gi restaurant makan pulak ..wahhahaha .. confuse bila pk pk kan .hahahahah

Roti Kacang Merah said...

anony 2/22/2008
tis EXACTLY what my officemates said as well : "larrrr penat-penat wat pancake, pi restoran pulak ka?? hahahaha"

too too cute!

F Manchester said...

heh heh heh... let me explain on behalf of the halfling. She likes to play 'makan makan at the restaurant' thingy- her Idol is Gordan Ramsay. So, everytime we cook together, we celebrate like the coming of the harvest- we set the table with more then too many cutlery, glasses, napkins etc and she plays waitress/chef... thats what we did with the pancakes!

thanks for viewing!

Roti Kacang Merah said...

ilush
hmph like mummy like dotty. maknya pun memang dari duluuuuuu suka main masak-masak and then set-up meja macam nak kasi Raja makan, siap dengan lilin and bunga segala! hehe

F manchester said...

You remembered!

Its in the 'genetic make-up' my friend...!

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
would never forget those sunday mornings with scones, or dinner with lasagna... complete with scented candles and flowers.

you sorang je rumet2 i yang buat gitu, tau! best!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin