Friday, February 01, 2008

Antara Jalanraya dan Hidup

Masih tersekat di Bukit Beruntung, on our way up to Perlis. Abang's covering DSAI's event tonight.


Seingat kami, dari Chinese New Year dua tahun lepas, 'kerja-kerja naiktaraf jalan' ni dibuat.


Sampai LA NI tak siap-siap lagi???


Aku rasa, antara rakyat dan jalanraya, jadi jalanraya lagi beruntung - selalu 'dinaiktarafkan'.


"Lebih-lebih lagi kalau jadi jalanraya kat Bukit Beruntung," tambah Abang, buat lawak sumbing.


***


Lalu satu SUV sebelah kami. Nissan Murano.


"Cantik juga kereta tu, kan 'Bang?" aku muncung ke arah Nissan Murano.

Abang peered at the car.


"Hak-ah, cantik! Tapi kalau dia tukar nama jadi 'Murahbenor' (real cheap), pasti Abang akan beli."


Kwangkwangkwang.


f※

2 comments:

idham said...

hahahaha....lawak lawak...Nissan Murahbenor!!
Apa update upacara DSAI tu?
When he transited di Dubai - dua kali saya jumpa dia di bilik hotel beliau! hehehe
masih cool dan menten karisma dia...
and, i can assure u he TIDAK TIDO!

Roti Kacang Merah said...

abg idham
you met him IN his room???

wow! such privilege!

that Ceramah Perdana in Titi Chai tu... meeeemang gereks! Will update very very soon!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin