Monday, January 21, 2008

Is UPM Vet Clinic really like this???

All cat lovers must read this comment!:

Dayana has left a new comment on your post "Adi Sakit Lagi":

salam..

akak memang bernasib baik sebab tak hantar adi ke upm..

sy menghantar kucing sy ke sana atas sakit yg sama,batu karang..tapi at the end sy hanya dpt bawa balik mayat kucing kesayangan sy je kak..

hanya sbb batu karang..mereka beri pelbagai alasan utk bedah kucing sy semata-mata untuk mereka jadikan ujian utk di tunjuk pd pelajar2 di sana..

bladder cancer yg hanya dijangkiti kucing berusia 9+ thn dikatakan dihidapi oleh kucing sy yg baru berusia 3+ thn..

pagi hari sy nk discharge kucing sy..doc di sana kata kucing sy telah mati..tp sy dpt rasakan mereka telah menyuntiknya dgn ubt utk mematikan dia..kerana pd hari sbelumnya dia masih boleh bangun dan beri respon bila ayah dtg melihat dia..

semoga tiada lg kucing yg dibunuh di sana seperti kucing sy..salam..


Honestly, aku tak boleh bayangkan perasan Dayana... :'-(

I'd rather spend more money even on credit card than tanggung sakit hati and sedih macam ni... How could they do this to Dayana's family???

I need to ask my UPM Vet cousin on this. Eventhough my cousin tu doktor kuda, but I'm sure dia boleh tolong ushar-usharkan sket on what really happened...

Conclusion? Tak pe lah, biarlah berhabis pun kat private Vet, asalkan hati tak sedih...

f~

4 comments:

elisataufik said...

oh, like this also got ke?
Nasib baik I dont have cats.. Ihsan is allergic to anything furry.

Roti Kacang Merah said...

elisa
aiseh your son allergic to anything furry???

laidat i and uncle zul cannot hug your son la laidat. we're both furry, you. haha!

Amy said...

Adi tak sihat2 lagi ke kak? Sian dia

Roti Kacang Merah said...

amy
dak, tu cerita lama.

these days, alhamdulillah, Adi dah okay... cuma kena jaga makan dia, je! :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin