Wednesday, January 09, 2008

Awal Muharram 1429

Selamat Tahun Baru Islam, everyone!

For some unknown reason (or perhaps, only known to me myself and I), I feel pretty sayu and hiba nak masuk tahun baru Islam.

As a human being, I know I've improved and matured in bits and pieces (and the widening of certain physical areas included). Unfortunately, don't think I've improved much about being a Muslim...

My heartfelt and innermost prayers that hendaknya tahun ni kita semua lebih dirahmati dan diberkati Allah s.w.t. Mana-mana pintu kesenangan dan pintu syafa'at yang tertutup atau susah nak terbuka, I pray that He would permudahkan to us all. Mana-mana kesenangan dan ketenangan yang sudah sedia ada, moga Allah memanjangkannya hingga akhir dunia.

Dan aku doakan kedamaian Malaysia dan keamanan dunia. Semoga Allah memberi petunjuk, pengajaran dan keinsafan kepada mereka-mereka yang munafik. Semoga Allah mempermudahkan lagi rezeki mereka-mereka yang ikhlas menjalankan tugas demi manusia, agama dan negara.

Semoga Allah mempermudahkan kita semua untuk meletakkan agama Islam sebagai agama yang paling dihormati, disegani dan paling unggul di dunia.

Dan semoga Allah beri aku dan keluargaku kekuatan dan ketenangan untuk kami harung sebarang ujian dan rintangan, dan bersyukur dengan segala pemberianNya.

Aaaaamiiin.

f~

Doa akhir dan awal tahun Islam here.

4 comments:

F Manchester said...

Aaamiiiin Yarabal'alamiinnnn...

Insya'ALLAH.

Roti Kacang Merah said...

kak ilush
happy awal muharram to you lot, too! mwaks!

cakapaje said...

Salam Ma'al Hijrah Alin :)

Video tu dah ada link, fyi.

Roti Kacang Merah said...

Salam Ma'al Hijrah to Abg Shahrir too!!!

Wokeh, esok kat ofis I'll have a look at the vid. Sini di rumah still using the 'Auld Faithful' line i.e. 1515. Siput macam Pak Lah!

woopsies! hehe

Thanks for the info!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin