Saturday, December 08, 2007

Who's The Boss

On the way back from Bangi. Hantar biskut, makanan tin and pasir beyak Adi.


Sampai Bangi, Umi suruh potongkan kuku Adi. Umi kata kuku Adi dah panjang and tajam sangat sampai kesian tengok Adi, cuba nak tumpulkan kuku at every single thing he could lay his paws on.


Puas aku cuba nak pegang tangan Adi (kita panggil je lah dua kaki depan dia as tangan, k), asyikla Adi nak gigit tangan aku.


'Dak Adi ni memang garang sket... suka gigit tak hengat punya.


Puas aku cuba ketip kuku dia while tutup muka dia dengan kain la, suratkhabar la, supaya aku boleh pegang tangan dia, tapi habis tangan aku pulak dicakar-cakarkan. Sampai tertelus keluar rantai dari leher dia... dia dok struggle kuat sangat dalam kotak tidur dia tu, tak kasi aku tutup muka dia and pegang tangan dia.


Last-last Umi offered to help. Umi pun ambil kain lap sink and letak kat mulut dia, and then Umi went, "HAIPPPPP!!!" sambil tangan ngacah nak pukul Adi....terrrrrus Adi hilang leher sebab takut and dia bolakan diri dia dalam kotak tidur dia in a defence position,hahahaha.


Aku pun cepat-cepatla ambil peluang ketip kuku-kuku dia masa dia tak struggle tu. Baaaaaru kau tauuuu, dengan Umi baru kau takut, ya?


Hahahaha, comel betul!


f※

2 comments:

cheguBard said...

Salam...

sis ! you tahu tak kawan2 di N.Sembilan dah lancarkan ringtone korek korek ciptaan you last week... Ust Bard lancar... tiba2 ptg nie i termenung i baru ingat ...hahahaha pelancaran tak minta izin pun hahahaha jadi sebelum you ambil lawyer dan saman kita org so i minta maaf dan minta izin hahahahaa...

Jangan marah ha...nanti kena jual !

roti kacang merah said...

w'salam Bard!

Dari SK Online, katanya perasmian tu pada 8 Disember ;-D

Tak pa, tak perlu minta izin... bukannya di 'patented' pun. Kalau di 'patent', baru lah kami ambil Abg Zul Noordin untuk sue, hahahaha.

Asalkan Zunar jangan dilupakan, dah lah :-D Lagi bangga kalau I balik kampung di Labu tiba-tiba dengar orang kampung guna ringtone, "Correct, correct, correct...", hahahaha.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin