Sunday, December 23, 2007

Choosing Bowls & College Registration

Cousin, trying to buat lawak:
Kat your bathroom ada 3 bowls. Confuse kejap nak weewee kat mana tadi.


RKM, sengaja melawak:
Mana-mana nak guna pun boleh. If you muat nak guna bowl yang kecil, make sure your wee-wee tak tumpah atas my dry-bathroom floor. If nak guna the litter box, make sure you kambus your wee-wee dengan pasir after that so that Labu and Labi can still wee after you, 'else Labu Labi would have to use the flush-bowl but I wouldn't like them using the flush bowl 'coz they're never strong enough to pull down the flush lever after doing their business. Ha ha.


***


Tengah tunggu Abang temankan Qia register for kolej kediaman sambil aku jaga beg-beg Qia kat the resting area. Very very inefficient Urusetias, this we can tell you.


This calls for an entry of how baghal the whole thing has been. And this is at UiTM Shah Alam, mind you. The so-called "Aspirasi Global...mencapai taraf universiti bertahap international", or something to that effect.


NOT!


f※

2 comments:

Anonymous said...

hehehe...celi dah agak dah mesti ada problem punye Qia nk register...tp celi diam jer sabtu ari tu thinking dat maybe lepa dah berubah since celi dulu bapak tahun bile kat itm dulu... but then rupenye still tak berubah... n i remembered dis 1 time siap ayah ada la ter'wat' hal sket masa celi register... u know lah how ayah was kalu x sabar... bygkn celi itm thn 1998-2002... skrg dah 2007 going to 2008 maaa... sepatutnye lepa dah makin baguih sbb itm antara the earliest IPTA yg guna sistem registration online n wat not yg supposedly canggih than other IPTA back then...

Roti Kacang Merah said...

kak celi
Umi pun cerita macam yang kak celi cerita masa dia hantar kak celi dulu.

huih tak dapat kak lin nak ceritakan ke-bengkek-kan hati kak lin masa tu. dah la weather extra panas hari tu, hati panas, kepala panas... fuh. mujur abgzul was the most patient person. EXCEPT masa dia kat counter register, habis dia cucinya budak-budak tu.

bertambah lagi panas bila kak lin dapat tahu dalam kami bersusah-susah tu, mak dia tengah best-best duduk dalam hair salon... hahaha. tak pa, semoga anak-anak kak lin esok ada orang yang akan menolong, although i pray i would be capable to go all the extra miles to not menyusahkan sesiapa, macam Umi and Ayah kita buat all these years!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin