Friday, November 23, 2007

Panas Perut

Budak budak ni kaaaan. Dalam almari pun nak tenggek...


***

Aku cuti hari ni, sebab abang pun cuti. Banyak nak settle hari ni - ambil GL utk umi & abg di klinik, hantar bucing2 (budak2 kucing) for their annual immune, pi Giant utk stock-up makanan, and perabiskan beading baju umi & celi utk diorang pakai di kenduri rumah Mak Teh, kakak ayah, di Nilai esok.

Oh ya, nak ambil ubat cair kahak di klinik. Kahak Abang tersangkut2 dalam tekak and lungs. Malam tadi dia dah sesak dada, pagi tadi muntah2.

Lama2 aku ni jadi part-time nurse... jaga orang sakit memanjang. Heh2.

Maknanya, di ofis harini, all 3 project managers' rooms gelap gulita - Ubai tunggu wife bersalin; Rain pula still in hospital recovering from lung infection.

Esok, aku balik Bangi to join umiayah ke Nilai utk menolong rumah Mak Teh. Malam ada akad nikah my cousin, anak Mak Teh. Ahadnya pula bersanding. Abang will join the Sunday, kena kerah buat kerja, ha4.

Hm, best pula update dari hp. Tak yah tunggu ada depan computer.

***

Dah dua hari aku tak makan nasi. Makan lauk je. Nak jadi macam Ahy - 2 tahun dah tak makan nasi, turun 20kilo, kot.

Tapi perut aku jadi asyik panas je. Kena minum banyak sangat air nak sejukkan perut. Normal ke tu, perut panas awal2 ni sebab makan lauk je???

f※

4 comments:

D said...

Selalu jugak jadik kat udi lately. Mkn x menentu. Panas berbunyi bunyi... sekali kale terase juge ade menedang nendang. (heh??!! bia btoi) hehe..

Brother Lans said...

Lin aslkum.Lama tak drop any comments but I do read your postings though. Zul tak sihat ke? Ada try bagi minum air kelapa ke, air bali ke? Semoga Allah beri kesihatan kpd you all berdua. Kirim salam kat dia,ye? Wsalam.

Roti Kacang Merah said...

udi
Tu sebab makan tak menentu, kot... Dah la sana dah winter, kan?

Kena selalu ada Kit Kat or choc bars and sebotol air mineral in the bag, ok? For energy kalau tak sempat makan.

PLEASE take care of your health, now that you're in your final year, otey???

Muah muah! Miss you, 'Dekkkk!!!!

Roti Kacang Merah said...

bro lans
Dia dah tak demam, cuma berkahak in lungs.

Ni dia kirim salam balik! ;-)

Thanks for the doa, bro lans!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin