Sunday, November 25, 2007

My Cousin's Wedding

























Channntik my baby cousin, 'Kakak', dengan suami dia. Aku sukkkkaaa sangat dengan colour baju dia - darker shade of earthy tone. Jealous gitew!

Masa Kakak kecik-kecik dulu, orang selalu kata muka kami serupa. So, I can safely assume that if without my 30 or so kilos, I may look like her, heh2.

Anyway, dengar cerita from my aunt Induk Midah, masa akad petang semalam, Kakak's husband kena attack. Kena attack darah gemuruh, ha4.

Masa practice, kena repeat 2 kali. Masa real pun kena repeat 2 kali! Mana taknya, maskahwin RM200 disebutnya RM2, ha4!

Alah, kenangan, kan Kakak??? ;-)

Aku bolehla gelak-gelakkan sekarang, kan. 'Coz dah lepas, he4.

Anyway, Abang, Celi, Ahy and I reached Nilai close to 12pm. UmiAyah sampai awal sikit. Dorang jadi penyambut tetamu dengan Pak Teh and Mak Teh, standard ah tu, dah otai bukannaa.


















Lepas isi perut sampai-sampai tu, I made myself useful di dapur dengan aunty2 and cousin2 perempuan, Ahy kat bahagian penanggah with Uncle2 and cousin2 lelaki, Celi jaga duit hadiah dari tetamu untuk Mak Teh, and Abang pula jadi burung, berehat bawah pokok 'coz masih tak sihat.

Seronok betul bila dapat beramai2 macam tu, you can so forget everything else bogging your mind and be... someone else happier! :-D

We headed back at 3pm, as promised to Abang and Celi. Abang nak rest before tonite's meeting with his graphics team, Celi nak kena balik S.Alam.

Ni on the way back to Cheras lepas anta Celi and Ahy balik. Hidung pula dah sama sebu. Hopefully tak jangkit dari Abang, 'coz slomo (Nogori for selsema... Baru belajar tadi dari Mak Long) aku akan mudah-mudah je melarat jadi asthma, matiey akewwww.

Dah la Abang kata sorang staff Abang pun dah kena viral dah ni.

Take care semua naa. Cheq dah sampai Cheras ni.

Anyway, SELAMAT PENGANTIN BARU KAKAAAAAK!!!

f※

2 comments:

idham said...

Congrats to Pengantin baru!
sungguh sama padan....bagai cincin dengan permata!
saya juga suka gi majlis perkahwinan keluarga....saya ni selalunya jadi tukang sakat pengantin hehehhe

idham

Roti Kacang Merah said...

abg idham
tukang sakat pengantin? Ni mesti jadi tukang balas-balas pantun sama ni. hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin