Thursday, November 15, 2007

Letting-off Steam

Now I know.

I sing wayyy better when nak release tension.

Especially lagu Darah Muda by Wann. The last I sang/performed that song was back in 1990. 17 years ago, when I was... *kira kira kira kira* ... thirty kilos lighter than I am now.

Funting hell!!! TIGA PULUH KILO????!!!!

Annnnnywayyyyy, I made the whole jinggeng of 12 of us in that karaoke room this noon to joget twist and have fun to that song. And they kept telling me afterwards, "Best giler Kak Lin nyanyi lagu Darah Muda tadi!!! Best best best!".

Now I know. Lepas ni kalau aku kena paksa jadi Adibah Noor (MC-ing and perform), aku akan nyanyi lagu Darah Muda. Mesti pegawai-pegawai otai happy gila.

Damn I was good.

*siapa lagi nak puji diri aku, kan. Heh heh*

Oh, by the way. One of my officemates tadi siap pilih and bawa lagu dzikir "I'tiraf" by Raihan and Yassin tu... "Tuhan ku, Aku tidak layak untuk syurgamu..." tu. Siap ada bahasa Arab dia lagi. Aku memang suka lagu tu. Kalau dengar sorang-sorang, mahu tangkap leleh (nangis), woo.

So, tadi, I was like... ish, macam tak sesssssswai gitu, kan. Nyanyi lagu camni dalam karaoke room. Rasa macam maluuuuuu sangat dengan Allah... especially part "...dari itu kurniakanlah, bagiku taubat...".

Napeeeeerlah depa letak lagu dzikir tu dalam list karaoke. Kurang hormat, aku rasa. Terus potong stim nak melalak lagi.

f~

13 comments:

Anonymous said...

Kak Faz oii..apa motip letak lagu taubat dalam list karaoke songs?
tak sesuwaiiiiiiii sgt kan?kan?
Tak bley nak recall ler lagu Wann tu..nanti kene cari kat you tube ler..but I can easily recall lagu kita masa nyanyi kat Aberdeen dulu? Masih ingatkah? Cinta Di Akhir Garisan...lallalalalalla

Miss U!
Julie,mak beranak satu!

shabar said...

hi faszt! talk about adibah noor. she emceed and entertained the exxonmobil bunch yesterday (which my hubby attended). balik tu, my hubby tak abis2 cerita how good and selamba she was...reciting all the jokes and quotes and antics. aku yg dengar pun mcm kena geletek2. btw, bila2 kau dtg keramat, call la aku. i'm in setiawangsa...very2 nearby..take care..

Tok Rimau said...

Tok tak pandai berlagu tapi tok suka nyanyi gak. Bila nyanyi, kawan2 akan ikut nyanyi sama dgn Tok. Bagi guide agar tok tak mendahului irama.

cikta said...

Mcmana ek lagu Wann tu? Bukan ka kita seangkatan umuq? takpa, nanti u bagi intro skit na. Kot2 blh recall.

Zetty said...

sentap tu kan ada lagu nasyid kat dlm karaoke...memang sungguh tak sesuwai. so far i know that kat red box memang ada lagu nasyid included.

hmm.

Roti Kacang Merah said...

Julie!
mwaksss!

anyway, alaaah, lagu Darah Muda tu...
"...Tak ku sangka-a-aaaa,
Kan bahgiaaa,
Hingga, Berbalas mesra!

Tapi Kanda-aaaa, buat lupaaaa,
Ku meranaaaa, Hati luka!
Oh-oo-oo-oo-oh,
Masa Remajaaaaaa, Daaaarah mudaaaa..."


Heh heh bukan kat Aberdeen lah 'Yang... kat M'sian Night di Dundee!!! ;-D

Roti Kacang Merah said...

shabar!
Aku dah berapa kali jumpa Kak Dib ~ my friend's wedding where she was the Emcee, kat KLCC... tapi segannya nak minta auto! She even dedicated a video msg to me through Ahy during his co's company night, sampai aku jerit2 retard! Tapi sampai la ni Ahy tak reti nak download vid msg tu camner! hwaaaak!

tok d sifoo
Haaaa now I know sapa nak diajak join karaoke dengan Zunar & I! Sebab dia pung SEBIJIK gitu! hehe

Roti Kacang Merah said...

cikta maria carey!
sila tengok semula komen cheq kat ataih ke julie tu! hehe

esok2 kita jumpa lagi, cheq nyanyi spessssel ke hangpa, wokeh??? Tapi cikta kena jadi background dancer tau!

zetts
MEYYYYYmang tak sesuai.

Kot nak suruh bertaubat pun, jgn la dalam karaoke room, kan? Seggggannn gitu.

fiq said...

uish karoke. syok wooo

Roti Kacang Merah said...

fiq
Meyyyyyymang best!

Tapi kalau join Unit kami je, baru seronok kerja ~ work very hard, play also hard!

fiq said...

sooo ka. nak join "unit kami" kene isi borang ke. hehehe

roti kacang merah said...

fiq
haittt. nak join kami kena isi borang lain, sebab ada unit lain dah book awak ;-) ;-) ;-)

fiq said...

jgn sama ngan mak sudah. nanti problemo.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin