Saturday, November 24, 2007

Baju Celi

FINALLY, the simple beading works I been working on Celi's baju kurung Kedah, siap semalam.


Now back on baju Umi pula, yang SANGAT complicated 'coz the material is SO lembut! I've to actually draw on plastics or paper, double-sided taped it on the baju, jahit jelujur all round the plastics/paper so that tak accidently lari-lari masa menjahit, THEN only jahit the maniks on.

Aduhla. Dah la aku ni still peringkat amatur. Merangkak macam Pak Lah kekura.

Kalau tak kerana sangat sayangkan Umi and bangga if Umi dapat pakai my 'works' (plus, kain tu AKU yg belikan utk dia, ha4 padanmukaAkewww), tobat berulang pun aku takkan continue jahit the beads on!

f※

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin