Friday, November 02, 2007

AntiSlip Lose Needed Menet*k Cilisos

Feel like biatching away my evening.

1.
Kenapa eh, STAR LRT tak letak anti-slip material di kerusi stainless-steel dorang tu?

Sungguh tak friendly untuk orang-orang "rendang" (as in, "pohon yang rendang", bukan "rendang ayam") dan katik macam aku ni.

Letih tau jari-jari kaki ni, nak jadi penahan untuk my larger than life bom-boms from gelungsur menghimpit kelemasan orang-orang di sebelah aku.

2.
I need fool-proof tips on how to lose 10 kilos in, errr, NINE DAYS, pleaaase!

The Officers' Club jemput aku jadi emcee AND singer for the Makan-makan Raya.

Aku kata, aik, tamaknya saya? And mana sempat saya nak keringkan badan saya jadi kecik sikit, Puan F???

Puan F, yang also one of those on the helm of the club kata, eh, boleh jadi macam Adibah Noor, whaaaat.

*Aaaack!*

Die standing la aku.

3.
Kata arwah R dulu just before we both decided to date each other, apart from love, it's also very very important to feel needed in a relationship.

"So, do you need me or not...?", he asked.

"Yes I do. What about you? You need me or not...?"

"Very...!".

Although it was wayyyyy more romantic than that, but dipendekkan cerita, we dated soon after... though shortlived due to his demise.

Sometimes I do miss that... being needed.

4.
Tengahari tadi Lina picked Khemy, Pah & I from our offices to hang-out with our other aReSPee girl-colleagues. Out of lapan semeja di Stroodels KL Sentral tu (Khemy, June, Lina, Pah, Ina, aku, Nuwul, Kak Ida), half dah keluar aReSPee, including moi.

Sedap betul bergossip di hari Jumaat bulan Syawal, mengekek tak ingat dunia. Ohhhh how I missed them all.

One of the girls, Pah, makin selim-melim. In fact, makin kurus sebenarnya!

Khemy kata sebab Pah masih menet*kkan baby dia.

Aku tanya dorang, kalau aku menet*kkan Labu Labi, mahu tak aku slim agaknya ya?

Aaaaaannnyway.

Satu di Stroodels aku tak berapa berkenaan, botol cili sos (they have, prolly, less than 3 in total, kot) kena kongsi dengan meja-meja lain. Ni mesti dorang cut the chilli sauce budget just to get that sofa-sette right at the end of their cafe inside yang orang segan nak duduk situ, seolah menayang diri macam lawa sangat.

Aaaaaannnyway.

Caiyaaaaaaaaaaaaaang kat Lina for organizing such get-together! Thanks, love! Last kita buat, tah, back in 2005 dak??? All my prayers for her new venture in I.D Design&Build company that she and her mates are setting-up. She's only 27. Berani betul. Muahs!

Khemy, Nuwul, RKM, Pah, Lina... and Ina si tukang ambil gambar

f~

6 comments:

Amy said...

Menet*k kucing? Adoihh kak lin ni hik hik..kalau camtu amy pun nak..:D

idham said...

hehehe....saya pernah tenguk video klip pompuan jepun menet*k kucing...
aaawwwww...! kata pompuan tu...
maaoowwwwww! kata kucin...
:)

idham

goboklama said...

eeeeiiiii,gelilah uols!!! Jgn mkn nasik seminggu gerenti slim leper perut 2 inci...sajek,heheh.. Pastu mkn nasik balik,naik lagi 3/4 inci :(

bluewonder said...

The next RIPLEY"S BELEIVE IT OR NOT...manusia menet*kn kucing...

Aiyooo Scarryyyyy!
Whatever will you come up with next!!!

roti kacang merah said...

amy
jom kita try. kot lah buleh jadi famous. kat SPCA nu so ramai orphan kitties. yok? *grins*

abg idham
japanese can be soooo originally quirky!!! I thot i was! hehehe

roti kacang merah said...

qissst
dah cuba sedaya upaya nak try tak makan nasik... tapi, susah ar bila abg zul pulak jenis yang tak buleh tinggal nasik! huak!

kak ngah
imagine i masuk Ripley's from Malaysia, tapi ada garisan hitam tutup ID muka across my face.... coz civil servant, mah. morally embarrassing... hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin