Monday, November 19, 2007

10-Eleven: A Short Bletiaq

Nih, nak habaq sket.

When a laporan SB ("Special Branch", for the uninitiated) says there were as many as 138,000 demonstrators participating on the roads of KL last 10-Eleven (itu tak termasuk yang kena tahan berbas-bas dan berkereta-kereta dari seluruh Semenanjung lagi tu), do you really think that these 138,000 people have got nothing else better to do on a cool Saturday than to walk miles under the rain to the Palace, in sheer desperation to seek the attention of the kind Ruler to step-in and do/say something about the dirt in the national elections???

Hah, kalau hangpa kenai sapa-sapa yang masih dok nak bising lagi pasai 10-Eleven punya massive traffic jam or how konon-kononnya the rally has marred Malaysia di mata dunia (hellloooo, acu hangpa pi tengok vid-clip Z@M diinterview on Al-Jazeera kat YouTube nu, pi??? Kalau nak tau apa erti memalukan Malaysia di mata dunia yang sebenarnya la kan), hangpa pi bitau depa ni semua about the 138,000 people having the same "favourite weekend past-time", okeh!

Fuh, ibarat seluruh Bandar Baru Bangi keluaq ke KL serentak, noo??? Hebat!

Power to the People!

p.s:
Jalan-jalan lagi di Tian's own storyboard during the BERSIH Rally.

f~

2 comments:

mudin001 said...

dari mana dapat angka itu?

Roti Kacang Merah said...

dari pejabat suami.

dari mana dia pula dapat angka tu, kena tanya informer-informer dia la pulak. heh heh.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin