Wednesday, October 10, 2007

Eid Mubarak 1428H

1.

Last day of work. 11 days of break starting tomorrow.

Not sure whether it would be a peaceful and happy break. Not looking forward that much, this annual Season of Forgiveness, ‘coz there’s a huge part in me that’s still very much unwilling to fully forgive, let alone forget.

And to add salt, the person involved never really ask for (sincere) forgiveness. Takat-takat syarat mulut je, sebab it’s Hari Raya. None of the things that had happened in the person’s life seemed to stick dalam kepala and insafi diri dia.

Or maybe it does, but it sure ain’t look like it.

Kadang, naik segan dengan Abang… but I think he understands my sentiment more than I think he actually does.

Aku hanya takut aku meletup je nanti. Terlalu lama dan dah terlalu banyak aku tolong pendam.

2.

You all beraya ke mana nanti?

We all pula - esok till 1st Raya, Abang&I will be in Bangi. Umi Ayah tak balik raya di K.B despite dengar-dengar khabar yang Ba (my atuk) got warded this morning. Umi’s lower back not getting any better, and this year her gastric’s gotten pretty unbearable. Dah 2,3 hari juga dia terpaksa buka puasa ‘coz tak tahan sangat.

(Sms-ed Ayah yesterday morning to get Umi some okras (lady’s finger; bendir) ‘coz Intan yang also gastric tika bulan puasa ni beritahu that her mom has been cooking her okras everyday during Ramadhan ‘coz lender sayur bendir ni elok untuk line the stomach masa gastric. But when I called Umi this noon, she said Ayah tak keluar beli pun semalam. So I called Ahy to singgah kedai and belikan Umi some okras for berbuka nanti. InsyaAllah there’ll be okras for Umi today, yeayyy.)

Abang & I will be shooting off to Pendang on 2nd Day Raya after sending off LabuLabi for boarding at 10am. I thought of ajak Celi to tag along, tapi melihatkan keadaan Umi yang masih tak sihat, I don’t think I would have to heart to minta izin Umi bawa Celi jalan-jalan ke Kedah. Tengok lah macam mana. Perhaps, macam last year, Umi izinkan. Still pretty unpredictable to predict.

So, there’ll be a kenduri ‘qeqah for Abang’s lil bro’s new baby on the 3rd Day Raya and Abang’s Family Day at Pendang Resort (iyyyeaaaaar, Pendang got Resort, tauuuu!) on the 4th Day Raya.

5th Day Raya kami akan balik ke K.L, and gotta reach by 9pm to get LabuLabi from boarding.

Recuperate and kemas-kemas rumah on 6th Day Raya, and perhaps back to Bangi on the 7th, 8th and perhaps 9th Raya as well.

10th Raya mula kerja. So, only then would I prolly be able to update my blog.

And Abang will be having his paper deadline on the 11th Raya.

Ish. Kejaaaaaaap je dah nak Raya, kan…?

Boring betul.

3.

Maka, on that note (of the Raya spirit)…

….Eid Mubarak to everyone dropping-by here, especially to my kid bro, cousins and friends scattering around U.K (Udi, Kak Lin minta maaf tak hantar-hantar kad Raya ke Udi, ya??? Hope you’ll enjoy the DVDs I sent you, though!!! Love you, ‘Dik!!! Muah!); my cousins, relatives and friends scattering around the globe; my cousins, relatives and friends scattering around in Malaysia; my dear-dear blogger friends and silent readers… maafkanlah segala salah silap terkasar bahasa terguris jiwa, and halakanlah makan minum serta umpat cerca kami, ya???

Sesunggunya blog ini adalah sekadar tempat luahan rasa dan cerita. Kalau ada yang pernah terasa, minta maaf sangat-sangat, ya. Tak berniat nak lukakan sesiapa melainkan diri sendiri yang terasa terluka dahulu.

Ok, Ok kami pun maafkan dan halalkan makan minum semuuuuuuuaaaaaaaaa orang… kecuali lah ada 2,3 orang-orang jahat yang tak boleh kami namakan di sini. Hahahahaha. Ya, ya sedangkan Rasul Allah (s.a.w) pun ampunkan Umatnya, so, insyaAllah kami akan cuba maaf dan halalkan.

Have a safe journey and a healthy Raya, everyone (kot la ada sapa terasa nak qada’ makan puas-puas). Dan semoga berkat dan rahmat Ramadhan dipanjangkan juga ke dalam Syawal yang mendatang, Aaaamiiin!

Love all!
f~

7 comments:

bluewonder said...

Have a wonderful Raya in Bangi and Pendang.

Sure rindu LabuLabi nanti ek!
Salam from Abgngah

kak yin said...

Hi Kak Lin!!!!!

Selamat Hari Rayaaa (dah raye ke 4 baru nak wish huhuh).Maaf zahir batin..umi pun ada cakap Cik Zan tak berapa sihat,hopefully Cik Zan sihat semula soon..Kak yin kirim salam raya lah kat Cik Zan,hari tu umi cakap nak pergi rumah cik zan lupa nak kirim salam heheh..Okee kirim gosok2 badan labu labi jugekk!! babai!

goboklama said...

hai rotisedap! Selamat Hari Raya & selamat bekerja semula! eyy,bila nak posting raya nih?

Roti Kacang Merah said...

Kak Ngah Biru
Memang, kami saaaaaaaaaaaangat windu pada LabuLabi while being away!

Salam EidulFitr to AbangNgah, too!!!

Kak Yeen
Salam Aidilfitri to you tooooooo!!! *mwahs*

Aiseh Kak Lin pun tak raya dengan UmiAbah Kak Yeen lagi!

Tak beraya dengan Abg Udi kat Bath ke???

Qissst
Ish, tengah nak siap-siap posting la ni tapi line kat office ni lembabs nyaaaa. So, tunggguuuuuuuuuuu!!! ;-)

kak yin said...

hari tu ingat nak beraya ngan cek cik n udi kat london...tapi kak yin keje..takleh cuti lakkk..so tak raye lagi ngan dia..raya text2 je hehehe

Zetty said...

kak liiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!! sila apdet blog.

Roti Kacang Merah said...

zettyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
caiiiiiiiyang dia jugak!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin