Thursday, September 20, 2007

Flickrphotos & Gastric

Aiiiiyooooh, macam tak jadi keja gituuuuuu. Aku menci betul kalau ada false alarm ni… habiskan masa je!

I finally managed to transfer a wee bit of photos from my flickr onto Picasa and then deleting those transferred photos that still remained on flickr. And then voilah! Everything popped back up again in Flickr. Or perhaps some of it. Well at least Abang’s cartoon and my buddy icon did.

But darn it I had to waste my precious working hours today to godek-godek Picasa tu. Kat rumah aku masih guna 1515 (tak berbaloi daa guna Streamyx. Bukannya selalu guna pun). So, jangan harapla nak dapat godek-godek benda-benda ni kat rumah dengan perasaan yang sabar dan tenteram. That said line kat ofis ni pun really testing my patients. So much of being a World Class City. Grrrr.

Nevertheless, am gonna do this transferring bit by bit after this. Rasa macam lagi selamat letak kat Picasa gitu. Or maybe I’ll just maintain both sites. End of story.

Annnnnyway.

It’s five funting forty-four in the evening now, am still at the office coz Abang ada meeting with his lawyer friend at Jalan Masjid India nearby. Maybe nak berbuka kat S0g0, boleh terus tolong belikan Umi punya eyeliner refills.

Abang pula terpaksa buka puasa tengahari tadi takut gastric dengan angin dia melarat macam semalam. Lepas dia makan ubat angin and gastric, Alhamdulillah dia boleh kerja semula.

Ya Allah kesian betul aku tengok Abang semalam… petang semalam masa dia sampai ofis aku untuk berbuka muka dia rupa sakit semacam. Dia kata sebab angin dah naik kepala. We thought lepas dia 'buka, he’s gonna be okay la kan. But it didn’t subside malah bertambah teruk lepas buka tu, so I had to drive home instead.

Sampai je rumah, dia letak beg dia and terus tuju ke bilik air and terus “hwaaaaaaaaaaarrkkkkkkkkk!!!”, semua makanan berbuka dia habis keluar. Labu Labi sampai lari mencicit lintang pukang bertempiaran, coz Abang was purging so bad, the sound was so terrifyingly loud and unfamiliar to them.

So, last night, I slept on the 2-seater sofa in the living room coz nak beri Abang ruang on the bed (kalau dia sakit, dia suka baring menelentang habis, using more than half of the bed). Pukul 2 pagi, Abang kejut suruh tidur dalam bilik while he wanted to sahur. He said he wanted to try fasting juga. Aku pun tolong sedia-sediakan makanan dia, and sambung tidur semula. By 5 aku bangun untuk aku sahur (oh, Abang tak boleh sahur pagi... nanti 20 minit lepas tu mesti dia muntahkan semula, even minum air kosong! Pelik betul, kan). And I tried to get some sleep after Subuh, tapi tak boleh lah.

So, this morning coming into the office, am feeling rather grummmmmmpy.

And with the flickr buat perangai, ihhhh, rasa macam nak, nak, nak… entah. Macam nak hempas segala-gala dalam ofis ni kot.

Ok ok I digress and with so little time left for the day I’d better log-off now.

f~

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin