Saturday, June 09, 2007

Cherating: Intro

"Kita letihkan diri kita puas-puas, pastu balik tidur je. OK?" Abang pujuk bila aku menangis kecewa sebab chalet yang aku book sejak seminggu setengah diberi pada orang lain sebab dorang ingat kami tak jadi datang and kami diberi chalet umur 14 tahun tak de tv water heater terbakar nyamuk banyak pintu bilik air tak leh tutup instead.

Bengang ok. Ni lah first time sejak kawin that aku and Abang really go out on a vacation tanpa kerja tanpa kawan-kawan tanpa family, just the two of us, and this had to happen.


So, lepas angkut beg dari kereta dan pi makan & beli spray nyamuk and coil, Abang bawa ronda and recci hotel/motel/chalet lain... dari pukul 7pm till 9.30pm.

Yang affordable kebanyakan dah fully-booked. Yang affordable tapi in bad condition, adala dua, tiga. Yang affordable tapi terperosok jauh dalam hutan (kami dua-dua pengecut, you see) pun ada.

Yang tinggal bilik-bilik/chalet/apartment yang sangat mahal dan tak berbaloi nak bayar mahal-mahal coz it's only the two of us and it's not like we're gonna stay in making babies ke apa.

Aku kagum dengan Abang yang sabar je nak buat aku happy. Aku tak minta pun. Dia isi minyak penuh-penuh, and we drove and stopped-by to almost all resorts along the miles of Cherating road. Aiyoh macam mana lah tak sayang ke dia.

Finally, at almost 10pm, aku dah letih. We had supper nearby. Roti bakar and kopi.

Nak tak nak, kena juga balik ke chalet yang kami dapat.

While Abang masuk mandi, aku spraaaaaaaaaaaaayyyyyyy satu bilik. Huh padan muka kau nyamuuuuuuuuk.

And then aku tanya Abang, "Nak bakar ubat nyamuk sekali ke tak???"

Abang buka pintu bilik air and tanya spontaneously..."Haa? Nak basuh ubat nyamuk ke tak??"

Aiyoh, temper aku. Dah la aku letih, tak da mood dengan bilik tu, ditanya pulak soalan macam tu tanpa berfikir.

Mujur Abang gelak 5 saat awal and said, "Itulah soalan paling bodoh yang Abang tanya balik, hahahahaha. Ada ka nak basuh ubat nyamuk, hahahahaha."

"Haaa, tau tak pe,".

Nevertheless, the room is actually pretty okay. Aircond dia selesa. Nyamuk seemed to tidur dalam aircond too. And I watched my 2nd Part of 3rd Season of Grey's Anatomy on Abang's laptop till 12am.

OK la tu kan?

OK, nak pi makan. Ni kat cc run by the chalet. Abang dah siap surf net for his upcoming cartoon.

By the way, this place is called Ranting Resort Cherating.

So, laters!

f~

2 comments:

Amy said...

Kak Lin,pakai sunblock dak? Kang hitam seperti daku..hihihih. Rasanya org nama Zul mmg baik dan penyayang la kak Lin :D

Roti Kacang Merah said...

Amy
Dak, tak pakai pung sunblock. sebab turun mandi laut only at 6.30pm hehe.

Ya lah i think so too, org nama Zul ni lain macam la baiknya... sampai naik segan, gitu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin