Thursday, May 10, 2007

RKM Supports...

RKM Wall, by my bro Farhi

Planning to organize a blood donation drive for my Unit on one of these lunch breaks.

Jom?

Haa? Takut?? Jangan lah takut... tak da rasa apa-apa pun masa proses derma darah. Sakit sikiiiiiiiiiiiit je masa nak masukkan jarum. And it's all in the mind, babe.

Mana lah tahu, esok-esok kalu kita atau keluarga kita sakit dan perlukan darah badly, mungkin Allah akan mempermudahkan untuk kita pula, kan?

(To be blunt, derma dara pun lebih sakit, tau ;-P)

Oh ya, jom juga register untuk Organ Donor? I've been one since 24th April 2004. Can't remember if I paid any fee for the registration. Rasa macam tak perlu. Tapi sekarang, from their online registration, macam perlu bayar sikit lah. For administrative purposes, agaknya. Nanti dapat kad, buleh tayang-tayang, haha.

So... jom?

Haa? Takut juga?? Jangan lah takut... even in death, you'll be helping sooooooooo many others to live.

Mana lah tahu, esok-esok kalu kita atau keluarga kita sakit dan perlukan donor badly, mungkin Allah akan mempermudahkan untuk kita pula, kan?

Dan jangan lupa inform your family members/loved ones once you're registered. Penting, tu.

Read first, some:
And then, register for membership:
...OK? :-)

f~

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin