Tuesday, May 08, 2007

World Press Freedom Day Exhibition

Aiyok aiyok aiyok I am so bloody swamped with work kepala nak pecah badan nak terkurus tapi nak jugak blog nak jugak nak jugak.

Abang's mini exhibition at The World Press Freedom Day Exhibition at the Annexe@Central Market last Sunday was purdy awroite. I mean, tis been pretty much 10 years since Abang's last major exhibition (the last was a road show with Pekartun, he said), so, a 10-piece exhibit in conjuntion to World Press Freedom Day was done as a platform to possible bigger ones.

In fact, the presence of one of the sponsors, Sei Hon of Troubadours, and also Abang’s young fan & collector ~ a young, aspiring and ambitious cartoonist/illustrator/animator by the name of Jonos (his illustrations are neat and cool giler! I loike!), sparked off ideas for another exhibition, due tak lama lagi, God Willing!

The crowd wasn’t that great due to the location of the exhibition and the lack of, I feel, proper and visible signages. But with limited budget, the effort was highly admirable and commendable, well done to Sonia Randhawa and the team!!! More to come, we hope!!!

Out of the crowd, we got a mixed of Abang’s fans and those who never knew Abang existed; those who were so aware of the limitations of press freedom in the country, and surprisingly those who thot we’re doing a-okay when it comes to fair media coverage and reporting…imagine that!!!

I reckon, setiap kali ada election, Sonia and team SHOULD take the opportunity to run these kind of exhibitions to educate people further… especially kat ulu-ulu nun.

Anyhow, photos of exhibitions can be found here and here. Those photos were all from my camera taken by both Jonos & I, anyways. So, Jonos, kita kongsi-kongsi site bleh??? Heh heh.

ps:
Sila lah pergi juga ke Kak Dina’s I Am Muslim II. Cerita-cerita by contributors, sangaaaaat menarik. Best betul.

And oh ya, dah checkout Anne punya cupcakes? Comel sungguh!

f~

9 comments:

jonos said...

Uhuhu..kongsi jangan tak kongsi..camera kecil penyelamat situasi.Thank's bebanyak.

Roti Kacang Merah said...

jonos, *grins*

jonos said...

Saya nak kena berguru dgn Abg Zunar bagaimana cara nak sampaikan mesej dalam kartun hanya guna 1 muka surat je! Semua org tengok boleh faham mesejnya..power woo..Itulah yg mahalnya kat suami Kak Lin tu..

Roti Kacang Merah said...

Jonos,
Mcm Zunar's Gebang-Gebang... mula2 berkarya, agak poyo lukisan&ideanya. Tapi makin lama, makin terror!

Awak tak perlu berguru... memerhati pun dah mencukupi! Dengan bakat awak, awak boleh pergi lebih jauh, insyAllah! :-D

jonos said...

Kalau macam tu saya nak ke Kayangan dengan bakat saya ni! Kayangan? Jauh wo Kayangan..siapa kata dekat? Semi Value pun takde plan nak bina highway ke sana. Ahahah.Opss!! Apa2 pun tima kasih bebanyak.

* Gebang2 untuk Kak Lin dah saya dapatkan.

Roti Kacang Merah said...

Jonos,
Dah dapatkan Gebang-Gebang??? Timakacih!!!! Nanti kita berhubungan ya? Nak kena bayar tu!

jonos said...

Yap!!Takpe free.Saya belanja.

din said...

ZUNAR ROCKS!

i'm there in spirit

sidin

Roti Kacang Merah said...

hi shidin! Many thanks for your distant support!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin