Tuesday, February 27, 2007

Aku Si Ikan Paus

Oh ya. One for the record.

I finally went swimming!!! Last Friday night, it was. So, yeay!

I was so in need of mental uplifting of some sort. I badly needed a venue to vent out my all. Abang looked pretty reluctant to join actually, tapi sebab dia dah eksyen sebelum ni yang dia okay je bila-bila masa boley join, so he was practically forced to join, heh2. So there we were, at the pool, at 8.40pm.

(Ya, malam. Sebab segan dengan jiran-jiran and to colleagues yang ada residing there, mah)

I started off warming up… one short lapse (that’s lapse between the width of the pool – which is the shorter distance). And then another two short lapses.

From the corner of my eye, I saw Abang getting into the pool, splashed water up on his head and down his neck, stood at the edge of the pool for the next 5-7 minutes, and got out! Not even trying to get his body underneath the water!!! Apa nih?

Bila Abang climbed out, by then I’ve completed my two long lapses. Frust lah jugak… ‘coz there I was enjoying the water but Abang dah keluar pool.

Dia kata takut demam sebab esok kerja. I was like, “Eh? Kalau swimming pelan-pelan or aerobics dalam air pun leh demam ka? Swimming kan exercise?” He just kept quiet and waited until I completed six short lapses before we headed back up to our unit (I wanted to do ten tapi… pant pant pant mintak nyawaaaaa mintak nyawa).

I tell you, that first swim made me… exhilaratingly high! I got out of the pool feeling all woozy and lightheaded. Macam ikan(paus) baru keluar air. Terawang-awang atas udara. Malam tu tidur so the very the nyenyak. And giaaaaaan nak masuk air semula!

Tapi true enough, Sabtu esoknya balik dari kerja, Abang demam! Not too sure if it was due to the upacara berendam the night before, but I wanted to believe it was due to his lack of proper rest.

And me? Malam tu pukul 9pm, aku turun gak sengsorang ke pool while Abang sat in to watch his ManU vs Fullham live.

This time, it was four non-stop long lapses and ten non-stop short lapses.

Puas hati aku. Tapi tu pun tak puas sebenarnya. Tapi dah penat. Ikan paus ni dah tua.

But am aiming my old routine, though – 10 long lapses and 40 short lapses. And more, if God permits. I hope by then Abang can keep up with my, ehem, stamina. Takut demam je plak nanti. Heh.

So, who's joining me? Anyone?

f~

13 comments:

Anonymous said...

Si dugong berkata:

I nak join.... nak join.... nak join. Tapi malaih nak sdrive p umah u! Camne ek.

rotidua said...

yay!!!

tunggu i grad this class. Then you'll have 2 paus berendam. ahahahah

Roti Kacang Merah said...

dugong paus:
apa malas malas malas. alasan tak diterima.(ceeeeh, eksyen tak aku)

roti paus: (dua roti pau = rotidua pau = roti paus??)
ok ok paus obese ngan paus anorexic hanging out in the pool, cool! heh2

Zetty said...

uiyoooo!!

*standing ovation*

dasat la kak lin buat laps. aiyoh saspen ah nak join swimming camni...ada yg kena gelak kang sebab buat 1/2 laps dah semput hehehe.

Roti Kacang Merah said...

zetts:
ala awal-awal memang la semput sebab your lungs baru in rev mode. rasa macam terbakar je paru-paru. tapi bila dah warm-up and selalu swim gituuuuuuuuu...there's no stopping, gurl!

Qisst said...

bila la nak belajar berenang. Skarang ni kalu berenang asik tenggelam punggung je,hi..hi..

sayed said...

huh!! kak lin swimming erkk?! best nyer..dats good! hope kak lin leh consistent swimmming tuu! ye laa at least kak lin senaman kann..leh rilekss kan otak...n maintain body..huhuh..jgn swimming waktu mlm sgt kang demam laks..kan abg zunar dah kene..hehe..yoo la may be tak bese lagik...

p/s: lama tak baca blog kak lin..bz jerr..hehehe

Sikenit Comel-AminBakish said...

ala..jelesnye. saya suka masuk air, tapi tak pandai berenang.. :)

Roti Kacang Merah said...

Qisst:
Tenggelam punggung je? maknanya kalau bahagian lain timbul, dah okay sangat dah tu! hehe

Aedd:
ada sebab swim waktu malam: tak panas (maka tak lebih gelapkan kaklin yang dah gelap ni), and orang tak berapa ramai. Malu kalau orang ramai tengok - nanti depa ingat kita nak berlagak, dah la teknik tak berapa betul hahaha

cikenit amin:
orang kampung punya cara nak pandai berenang - tolak je dalam air yang dalam, TERUS pandai berenang, hehe

Abujoe said...

I think abg Z cannot swim aaa... Although he was a sperm ages ago, he lost the ability since losing the tail lah... Betul tak?

Roti Kacang Merah said...

abujoe:
i oso think the same, but still yet to be proven! Will update! *grins*

Umm_fi_Ard said...

I am feeling like a whale too and love to join you so I can try to do more than 15 laps while someone babysit my kids.

Roti Kacang Merah said...

umm_fi_ard,
you can let my husband babysit your kids!!! heh heh jom laaaar!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin