Friday, January 19, 2007

Satu, Dua Hun

Kalau diameter lubang hidung blogger terkemuka Tok Rimau boleh bertambah satu hun baru-baru ni sebab dia masuk suratkhabar, hari ni diameter lubang hidung aku pula yang bertambah hun. Barang satu tengah (a.k.a se-tengah) sahaja. Sebab bukan aku yang masuk suratkhabar. Tapi projek aku.

Kalau ada beli Utusan Meloya Malaysia hari ni (aku tak beli okay, tapi ofis aku beli), pi seksyen “Kota”. Front page dan muka dua. “Kiosk KLiK Bantu Pelancong TMM 2007”. And my Nervosa entries here, here and here.

Tapi cari-cari di utusan online, tak jumpa lah pulak… meloya betui.

***

Eeeek, minggu ni aku sibuk betul di ofis.

Abang pulak, mula lah dia dengan his fortnightly fatigue-induced fever. Baru-baru ni, dia demam dari Isnin malam sampai Rabu malam. Orang lain, balik dari kerja terus tutup kepala kerja tapi layan rumah aje. Tapi dia, walau dah balik rumah dari kerja tapi kepala tak pernah tutup-tutup. Senantiasa berjalan memikirkan idea idea idea idea ~ untuk his weekly cartoons lah untuk his fortnightly news lah untuk his occasional gatherings that he organises lah (previously it was the demo; at the same time was the Book Launch, and now the up-coming “Reformis Dalam Kenangan”, which would take place next week, insyaAllah). Tu belum termasuk idea nak melayan aku lagi tu, heh heh. Kesian dia, kan.

That said, I still want to write about the book launch, my alumni gathering and the toll demo last Sunday, but… tak leh concentrate lah sebab kepala terlalu penuh dengan pelbagai kerja di office. Maybe I’d do that this weekend at the poolside cybercaf√© since it’s Abang’s working week.

In the meantime, nak tolong sama-sama promo Kuala Lumpur International Literary Festival 2007 where Kak Dina will be one of the participating writers for the event. She’ll also be launching her book (upcoming I Am Muslim) around the same time! Eiii tak sabar gitu!

***

In another serious note… Just got this sms from Abang on his close friend, 2 minutes ago:

“Azmin Ali diserang beberapa orang yang tidak dikenali dan berparang di depan rumah kira-kira 12pm lalu. Motif tidak diketahui. Kereta hancur dan Azmin cedera ringan”.

Didoakan semoga Abg Azmin, kakak dan anak-anak selamat dan tabah… aaamin.

f~

2 comments:

beritahairan dan utusan meloya said...

lahanat punya umno

roti kacang merah said...

beritahairan dan utusan meloya
ya saya setuju sangat sangat!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin