Wednesday, August 30, 2006

HAPPY 49th I.D MALAYSIA!!!

Esok Hari Kemerdekaan Malaysia ke-49. Apa yang kita dah merdeka sebenarnya? Uiii banyaaaaak. Karang boring auk pula blog aku ni jadinya.

Tapi apa lagi yang kita masih belum merdeka? Juga banyaaaaak. Bikin panas hati gue jugak sebenarnya. Antaranya adalah birokrasi and ignorance and the not-so-happening G to G relationship di negara ni. Tak semua, of course. But some.

Eiii aku nak cerita pun, panas hati. Pada siapa? Pada JPN and JPJ. Tapi oleh kerana Abang dah nak sampai to fetch me from the office, nanti-nantilah aku cerita. At least bila aku sejuk sikit. Supaya bahasa-bahasa aku tak rated 18SG.

Tapi kan. Alangkah indahnya, kalau SETIAP Hari Merdeka...

1. ...orang-orang toll-booth pun cuti supaya rakyat boleh enjoy guna jalan secara percuma, dan raikan kebaik-hatian Kerajaan dalam mencuba sedaya-upaya yang terbaik dalam menyediakan prasarana terbaik untuk hambanya. Eh. Rakyatnya.

2. ...apa-apa Govt. Service Tax (GST) yang dikenakan pada makanan atau minuman atau servis atau apa-apa pun, diberi 'cuti rehat' juga pada hari tu. Kalau the argument is that masa hari cuti awam macam tu lah yang nak dikaut-untung... alahhh, apa sangat lah 5% tu kalau nak dikira dengan orangramai yang lebih banyak berbelanja kerana Hari Merdeka From GST???

3. ...the media gets more freedom.

4. ...the people are being given to voice out whatever they feel about the country and government (tanpa menyentuh hal-hal perkauman dan agama, of course), and being noted by those being addressed to. And them the speakers without being marked and then penalized post-Merdeka too.

Ok, Abang dah sampai. So, to all, merdekamerdekamerdeka.

f~


Tuesday, August 29, 2006

Siti K - MawIna

Married-to-old(er)-divorcee aside, I don't actually hold anything against Siti Nurhaliza as a person and a talented singer. Hence, the videoclip on the sidebar on her live performance of the song Biarlah Rahsia. So apt for her. And for Mawi too, hahaha.

Let me rant a bit about last night's Siti-K Do.

Kudos to the fashionistas, beaaaauuutiful gowns they made for the Bride (kalau mahal tapi tak cantik, baik bunuh diri terjun Sg. Gombak nu kan). Tapi the Bride's make-up during the bersanding, like, alahaiiiii... horror nya! Like, macam, a melting porcelain doll, lah! Ain't doin' any justice at all to her... dah la birat, muka putih tapi leher darker tone! And DK looked like he was trying real hard to breathe in his baju too. Like, macam, ada pakai corset or something. Maklum, bersanding sebelah orang muda, kan. Kena la kempis apa-apa yang kembung. Heh.


And the camera works directly infront of the dais was practically useless... didn't they 'recci' first beforehand and make sure no hanging stuff covered any of the pengantin's face on the pelamin from them camera???

Switch. To RTM1.

Mawi - Ina, live on air. Aiyoh... depa nak buat benda live to budak-budak yang hardly been matured in the celeb life!!! Like, everytime Aznil tried to trap Mawi into telling the entire nation on how he felt on his break-up with Ina or the event behind the fiasco, Mawi tak habis-habis nak sebut betapa difficult his new life is and only people in his standing je yang faham. Puhlease. Celebs lain, like Siti tu, payah gak hidup depa. Tapi tak de la asyik nak meraih simpati je. And the Ina girl? Aiyoh... lacks etiquette lah, dey. Hingus leleh, dia genyeh-genyeh lubang idung. Hannnnnncur. Tak maintain ayu langsung.

So, aku pun tengok CSI kat NTV7... thank God for His Mercy. And then lepas tu, Abang bukak DVD citer Keeping Mum.

Tapi tak pe, kalau ulasan aku ni agak potong stim to some, do read Sifu Tok Rimau's entry on both programmes.

Banyak lagi aku nak beletiaq ni, hati aku pannnnnasssss je tengahari ni. Don't help at all bila ada mamat kat ofis tolong kipas lagi bara api aku supaya lebih membara. Heiiiyaaaaaak... rasa nak karate je dia tadi.

Cuma nak ambil kesempatan ucap Tahniah! to these people....

1. SharifaHadi for their betrothal last 19th August 2006... yeayyyy!!!! Alhamdulillah, akhirnya projek matchmaking aku berjaya...!

2. My cousin Niza for the birth of her second baby, a boy, yesterday at 3pm at Putrajaya Hospital (ari Khamis ni Kak L*n pi lawat k???).

3. Yussof and Shu for their upcoming engagement, 3rd Sept 2006. Promise to never forget me and the fullmoon and the fireflies in the jar, ya...

Love all.

f~

Thursday, August 24, 2006

Stoofit-lah

Petang semalam hujan lebat betul! Abang and I decided to 'take shelter' at the nearby Kompleks Pertama, not to be trapped in the inevitable traffic snarl due to the heavy downpour.

In one of the bookshop downstairs at Pertama, I bought my normal monthly magz, Trend Magazine and Impiana. While paying at the counter, I saw from the corner of my eye, one familliar-looking book but still not quite familliar. I looked at it properly, it says... "Kenang-kenangan Seorang Geisha". Wh..? Hullo? Is that the real translation for the word "Memoir" from the infamous-book-now-a-film Memoirs Of A Geisha?

Abang's rationale is easy: "Kalau letak tajuk Memoir Seorang Geisha, nanti orang tak perasan yang buku tu dah diterjemah ke dalam B.M".

But for me, the translated-title of the book is as ignorant as movies with cheap translation and skewed subtitles. I wonder how lah the rest of the translation in the book would be like, eh?

Now. This reminds me so much of the Sharifah Amani's case "I sound stupid if I speak in Malay" on her acceptance speech for her winning role in Gubra. I've to admit though, it was a tasteless and crappy opening of a speech.

But the big hu-ha was, I reckon, due to our inept and clumsy and gelojoh translation of the "stupid" word into "bodoh", which subsequently turns the whole sentence into "Saya macam orang bodoh kalau saya bercakap dalam bahasa Melayu", which is okay actually, but then it got tafsir-ed as far as people would say "Ooo jadi kalau dia cakap dalam bahasa Melayu, dia jadi bodoh lah, ya? Habis, habis pandai lah tu kalau cakap dalam bahasa orang putih?".

Padahal, I am sure that what she meant was that she may sound clumsy and may fumbling with her words if she speaks Malay in a very limited time. See that? Aiyoh, touchy touchy lah all. How lah.


Tapi, in truth, culture kita di sini memang suka overblow a hell lot of things. Suka melatah. Suka leret-leretkan isu. Kenapa? Sebab aku rasa itu sahaja cara nak distract rakyat daripada isu-isu lain yang lebih penting yang kebanyakannya bersangkut-paut dengan kerajaan.

All in all, something reminds me of an 'ancient' joke, about our Datin Puan Siti on a plane one day and being served coffee by the hostess.

Hostess: How would you like to have your coffee, Miss Siti?
Siti: Err... in a cup, please.

hahahaha. I rest my case.

Do read, however, writings on Nani's (Sharifah Amani) issue, which I think yang lebih wholesome and open:-
1. Pak Rustam Sani's Kontroversi Sharifah Amani: Yang Bizzare Dan Yang Gubra;
2. Yasmin Ahmad's Why She Remains My Anak Emas.

f~

Tuesday, August 22, 2006

Scrub Scrub

I was on my knees last night, scrubbing both bathrooms in the apartment. Aiyak, aku sanggup rumah bersepah tapi bilik air/mandi harus bersih dan bau harum at least.

Tetiba tengah scrub scrub, teringat Datin Puan Siti N kita tu. Yang baru nikah tu.

I wondered if she would ever have to go down on her knees, scrubbing anything other than her husband's anatomy. Wondered how her first 'halal' kiss is like (ye lah, presumably she also as nakal as a lot of us out here lah kan, hah hah haaahhh). Wondered how... ahh, wondered a lot lahhh.

Bet you guys out there did the same on her too. Wondered.

You guys tak wonder? At all??? Hmph, penipu. Penipu besaq (pun intended: Siti announced she called Datuk K as 'Pak Besaq').

f~

Monday, August 21, 2006

More Readings

Yah, yah, yah. New-found ones...

Sunflower's All About Me, and my adinda Bro Ahy's Buh-Log-Gee of a Twisted Mind.

Selamat Membaca!

f~

Nervosa Finale

Hari Sabtu lepas. 19 Ogos 2006. Jam lima pagi. Tarikh serta waktu projek awam (public project) pertama aku. Yang terakhir antara lima buah. Diletakkan di atas tapak oleh kren. Kali ini di hadapan Restoran McDonald's. Di tepi gerbang pintu masuk ke Petaling Street. Di seberang jalan Kompleks Kotaraya.

Terakhir!!!

Macam lega, gitu. Selega Datuk K berjaya menjadikan Siti Diva surinya pukul 11am tadi. Kot?

Agaknyalah.


f~


Friday, August 18, 2006

Lain Macam

I think there's a massive shutdown on videoclips websites all around lah.

YouTube says We are releasing a couple of new things and doing some maintenance. We'll be back in a bit. And that affects every single video embeds and tags I have in both my blogs.

Bolt website pun gitu gak. Error, error, error.

Takkan depa dua-dua ni dok wat maintenance nak cover wedding CTDK gak???

Hannnjcus.

f~

Jadual TV CT-Datuk K

Tengok lar apa aku dapat through email semalam... jadual TV CT-Datuk K, complete sampai bulan 9 nanti, woh! Tak kuasa.

Tak kuasa tak kuasa pun, aku nak gak tengok, kan? haha

Pagi tadi 2nd Boss aku sound yang dia dapat jemputan ke wedding depa kat KLCC, 28hb ni. Wifey dia tak moh pi sebab nak tengok through TV je, so, dia tanya sapa nak ikut dia. Eiii kalau aku ada baju glamoura, pasti aku pi! Saja la, nak rasa apa rasa berada di kalangan celebrities dan ternama ni... mesti gettttiquesss, awww! Kalau TV3 lalu depan muka, leh lambai-lambai ke korang semua! haha

Apa-apa pun, aku masih berpendapat yang sepatutnya perasaan ex-wife tu perlu dijaga juga... Aiyoh Kak `Ku Zawiyah, sabar lah ya Kak. Tak pa Kak, tak ramai yang restu the matrimony. Tu semua doa tu.

TV3

Live Coverage - Akad Nikah ---------------------> 21/8 -
10.30am
Live Coverage - KLCC Reception ---------------> 28/8 -
9.00pm
Live Coverage - Kuala Lipis ----------------------> 3/9 -
9.00pm
Nona -------------------------------------> 13/8, 20/8, 27/8, 3/9 -
2.00pm
Melodi ------------------------------> 6/8, 13/8, 20/8, 27/8, 3/9 -
12.30pm
1-hour siti Special ------------------------------> 5/8, 12/8, 19/8 -
9.00pm
WHI ---> 14/8, 16/8, 18/8, 21/8, 23/8, 25/8, 28/8, 30/8, 1/9, 5/9, 6/9, 8/9, -
12.00pm
MHI ---------------------------------------> (Mon-Fri) 14/8-1/9 -
7.15am
1-hour Sampaikan Siti Special ------------------> 6/8, 13/8,20/8 -
11.45pm


8TV


Quickie ----------------------------------------> 6/8, 13/8, 20/8 -
14.45pm
8E-News --------------------------> 14/8, 15/8, 16/8, 17/8, 18/8 -
6.00pm
8TV News ------------------------------------------> 14/8 - 12/8 -
8.00pm


TV7


Breakfast Show ------------------------> 10/8, 17/8, 24/8 -
8.00am
Sulaman Kasih - CT & DK --------------------------> 28/8 -
8.30pm


TV9


Galaksi ----------------------------------------> 18/8, 25/8, 1/9 -
8.30pm
Ikatan Kasih -----------------------------------------> 28/8, 3/9 -
9.30pm


Eiii tak kuasssssaaaa!

f~


Wednesday, August 16, 2006

You Must Be An Architect

Tengah godek-godek old files saved on a CD from previous computer semalam petang. Terjumpa ini katun. So nostalgic. And so spot-on! Sama ada di public sector ke, private sector ke... sama je.

f~


Tuesday, August 15, 2006

What Flavour Ice-Cream Are You

You Are Chocolate Ice Cream

Dramatic. Powerful. Flirty.


....with chocolate chips to go as well, please. Yummy.

f~

Angin-angin

From the hujung kepala kiri, right to the tips of the toes of me left foot. Rasa sakit. Angin-angin.

Picit-picit. Urut-urut. Buang-buang angin through atas and bawah. Then tah bila. Angin-angin tu masuk balik. Tapi, dari mana? Eiiiiihhhhhh!!!

Aku agak. Kalau dapat keluarkan semua angin ni. Pasti aku boleh kurus.

Tapi. Ada ke istilah, 'gemuk angin'? 'Gemuk air' atau 'gemuk lemak', tu biasa lah.

Pelik, coz. I was well-rested over the weekend; and tak skip meals semalam. Maybe, it's a break that I need. An out-of-town break. The mucho mucho waited and anticipated out-of-town break.

Hence. From the hujung kepala kiri, right to the tips of the toes of me left foot. Rasa sakit. Angin-angin.
Eiiiiihhhhhh!!!

f~

Monday, August 14, 2006

Hentian Putra Baru

"Eh korang tahu ke tak Hentian Putra di 'Datuk Keramat' dah tukar nama?" Ayah Lan, ayah saudara aku bertanya.

"Iye ke Ayah Lan? Tadi kami lalu masih sama je?" Rudy adik aku.

"Laa, betuuuuul. Announcement dia dah jadi gini... Hentian Datuk K. Datuk K Station...".

"Laaaaaa....!!!!!" Kami ramai-ramai baling kuih ke Ayah Lan. Acah je. Exaggerate je part baling kuih tu.

"Laa, korang tak percaya ke? Hentian Setiawangsa lepas Hentian Jelatek pun dah tukar, tau!" Cik Na the wife mencelah.

"Jadi apa pulak?" Rudy tanya.

"Hentian Siti Wangsa. Siti Wangsa Station...". Ayah Lan tolong jawab.

Hekkk ellllleeeeeeeee.....nyampahhhhhhh I.

f~

Friday, August 11, 2006

Rindu

Macam tak de keja.

Baca baca and baca blog Zetty hari ni.

I read when Zetty was ditched in 2003... my eyes welled. Aku boleh ingat lagi perasaan aku masa kena ditched dulu... long term relationship, so hopeful, so much in love, tiba-tiba bam! smack right into your face, your course in life greatly altered, all turned 360 degrees.

I read on when Zetty's dad got cancer (March 2006)... my eyes welled. Aku sampai call Mak tanya sapa staff MARDI yang tengah treated for cancer, okay. Mak kata, researcher MARDI memang ramai kena Cancer. Alhamdulillah, ada hikmah Ayah kena pindah KL balik dari Johor tahun '86 dulu, and sejak tu Mak dah tak jadi researcher dah tapi more like a PR and Administrator.

I read on further on Zetty's working-trip to Edinburgh (May 16, 2006), complete with familliar photos of places I used to live in for 5 years...
my eyes welled too. This time bukan sebab tersentuh dengan entry dia. Tapi aku rindukan Edinburgh. Rindu banget. Aku sihat kat sana. Udara sejuk nyaman, which apparently works well with my being. Adab manusia kat sana tak bahhhhlulll macam kat sini. I grew up becoming a woman di sana... umur 20 - 26 tahun.

Tak lama lagi Fairuz (kawan baik aku, also an architect, was also my housemate in Edinburgh for 3 years) + suami akan pindah kerja di downsouth U.K. She told me that bila dah stable sikit setahun dua nanti, she wants to move back up and work in Edinburgh. Am so very happy for her. So so very happy. I know she would be much more appreciated there. She's a brilliant architect. Kat M'sia, kerja creative macam ni tak ke mana, sebab sistem sini
bahhhhlulll for creativity.

And pagi tadi Fairuz cousin ter-rapat aku flew back to London on a working-visit for 2 weeks, pastu he'll be taking 2 weeks off... presumably pasti dia akan naik Edinburgh for the Fringe Festival!

Aiyohhhh.... tak tahan banget. Aku nak ke sana semula, to get well, and to reminisce.

Tapi, segalanya ini yang berlaku aku percaya ada hikmah. Pasti.

f~


Another Lady Blogger

Wah. August is my Lady-Bloggers month lah. Fantastic ones, they are too!

Apart of getting so retarded just to get to read Kak Dina's blog again, I found, ALSO from Kak Dina's blog, a new site which apparently have been there since 2003, by the name of Zetty's Life's Like This. Best lah dia. Like what Kak Dina's said, she's real funnee! I like her zesty ways of celebrating the downside of life, and at the same time putting emotions to her words whenever her feelings got the better of her.

The more I read of her, the more I felt 'attuned' to her... the feelings of despair, lonely (when I was single 'fcourse), ill, heartaches... man, I gotta tell you, reading her reminds me so much of myself pre-Abang times! And our paths (zetty + i)may have crossed one of those days... her dad is a Researcher in MARDI, and so is my mom! And her best mate, Paddle, just lives right infront of my parents' house in Bangi! Man, talk about pure coincidence.

And above all coincidences, Kak Dina yang aku suka banget tu, kawan baik Kak Arfa, who is kawan baik banget to Abang. Kak Arfa baru pindah kerja di Brunei, semalam. Aiseh, rasa sedih plak... Hope she'll have fun in her new adventure!

And Tok Rimau yang aku suka banget juga tu pula, peminat besar Abang, who apparently peminat besar aku!
Hahahaha.

Besssssst.

***

Brilliant bloggers aside, Rudy my youngest bro would be lepaking at my office after solat Jumaat and terus balik Cheras wif us today later for the weekend. Yeay!!! Can't wait!!!


f~

Thursday, August 10, 2006

Hungry Ghost Festival

Kat area rumah aku la ni, penuh orang-orang beragama Buddha membakar Hell Money bersempena dengan their Hungry Ghost Month.

Soalan aku (juga pada suami), hantu ni, universal ke? Ada agama juga ke?

Kalau hantu Melayu kacau mat salleh, hantu-hantu tu 'makan' ke dengan holy water segala? Kalau hantu Melayu kacau orang Cina, depa (the hantu Melayu) takut juga tak dengan kertas kuning yang aku tengok dalam tv depa (bomoh Cina) tampal kat dahi hantu tu? Kalau hantu Cina kacau Melayu, bomoh Melayu kena ke tulis ayat Quran atas kertas kuning dan tampal ke dahi hantu? Aku pasti jampi-jampi ayat Quran dah memadai, kan? Ya lah mana lah tahu, di Bulan Hantu Lapar ni, ada pulak member bukak peti ais aku and makan cokelat aku ataupun makanan Labu Labi.............

Huish na'udzubillaaaaahi mindzaaaalik!!!

f~


ps: Pernah tengok citer The Maid??? Pasal Hungry Ghost Festival di Singapore. Takut gak!!!

Sighs of Relief

I just had a nice visit by Mak Ayah just now. They were both doing some shopping at a nearby shopping-mall, so they decided to drop-by for their monthly anak-belanja-makan thing. And so we all had lunch at the cafe outside the office.

Thing is, for the first time in my entire 8-year career, I actually saw myself this glimmer of pride in their eyes when they stepped into my office: they made themselves comfortable, salam with the staff, made a tour around the office I designed and built, belek itu belek ini, puji itu puji ini. 'Twas so unlike them before, actually. I've handled projects ten, hundred times bigger than this but back then they never said anything.

Maybe this time round it's different. 'Coz I'm actually doing pretty well in the sector that they've been wanting me to serve the most...the public sector.

I was so degil and adament back then, wanting to learn as much and working so darn hard for that 6 years in the private sector. They never wanted to understand why I sanggup bear all the pain, ill-health and heart-aches that came within that 6 years. For them, security for me and for them, would be me in the public sector. But at last, two years ago I decided that I've had enough toiling, and here I am now, ikut cakap depa. Alhamdulillah.

Alhamdulillah. I'm indeed very happy with how things work out in the end, though I remembered fighting so damn hard to stand by my choices in my course of life.

What's more, it's so darn nice in the end to see them visibly happy and proud of me.

Like it's a big huge sigh of relief for them. That I'm finally trailing the path they been wanting me to tread on all these while, and that they finally have an additional family member that they respect and adore who in return loves me with his life.

And in return too, it's a big huge sigh of relief to see them sighing big huge sigh of relief.

Alhamdulillah.

Allah says Yes and gives you what you want;
Allah says No and gives you something better;
Allah says Wait and gives you The Best in His own time.


f~

Monday, August 07, 2006

Doa Buat Mereka

Aku kan.

Dah tak larat nak baca suratkhabar.

Tatap gambar-gambar bayi di Lubnan, mati bergelimpangan, kena bom.

Lepas tu aku menangis. Bayi-bayi tu kecik, macam Labi.

f~


Surah Al Fil
--------------
A'lam tara kayfa fa'ala rabbuka bi as-hab al-fil
A'lam ya'jal kaydahum fi tadlil
Wa arsala alayhim tayran ababil
Tarmihim bi hijaratin min sijjil
Fa ja'ala hum ka asfin ma'kul


Bacakan surah tersebut dibibir dengan hati mengingati peristiwa kehancuran tentera Bergajah.

KEMUDIAN BERDOALAH BEGINI:-

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah........ turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Lubnan, hancurkanlah rejim zionis......... amin...." (kemudian dibaca surah Al Fil sambil membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dihancurkan dengan Izin Allah)

Lipatgandakan doa ini.
Selepas anda membuat apa yang saya anjurkan, Sila lipatgandakan doa ini,
Hantar kepada 7 orang rakan anda yang lain.
Maka 7 X 7 X 7 X 7 X 7 X 7 X 7 = 823453 orang akan berbuat perkara yang sama, kemudian 823453 X 7 = 5.8 juta orang.........
InsyaAllah ........

sesungguhnya Allah maha pemurah lagi mengasihani, mendengar doa kita. Adalah dialu-alukan kepada sesiapa yang berinisiatif menterjemahkan dalam bahasa Inggeris untuk dihantar ke saudara Islam di UK dan US serta pelusuk dunia.

Thursday, August 03, 2006

Deep Thots

I am the type who doesn't write poetries. Unless, when I am in really deep thots or deeply affected by something.

Like the time when I was in horrible pain of losing someone some 6 years ago, and Mak was there to hold me. So I wrote her a poetry for her birthday, the words flowed freely like my feelings and my tears. And yes, she cried reading them, terselit di celah bouquet of flowers that I sent to her office.

And like the time when I was deeply fond of someone. It took me a mere 10 minutes to 'idealize' a poetry, while in the shower!

And like the time when I was missing someone I was seeing back then way so so much, it took me 5 minutes to write one.

But last night, as I was about to doze off to sleep, some lines suddenly appeared in my thoughts like mendapat wahyu or ayat suci or something. I quickly memorised them so that I could put them on the blog.

Ada dua rangkap berlainan, but I couldn't recall the second one.

***

Something's missing, leaving a big huge hole.

From the deepest hollow of my soul.

"Kehilangan". "Kerinduan".

Of something that's used to be.

A big huge part of me.


f~

Wednesday, August 02, 2006

This Is Dedicated To The One I Love

Abang suka betul dengan penyanyi Bonnie Tyler. In fact, antara lagu yang Abang dedicate ke aku masa zaman-zaman mengurat dulu ialah lagu "Call Me". Itu lah kali pertama aku dengar lagu tu, dan terus aku suka sebab beat dia catchy (Click here to see the 'clip and lyrics!).

Salah satu lagu Bonnie Tyler yang Abang sangat-sangat-sangat-sangat suka ialah lagu "Total Eclipse Of The Heart". Zaman tahun '84 dulu, bukan ka? Zaman-zaman "Beat It" Michael Jackson, "Thriller" Michael Jackson, "Dreams" Eurythmics, "What's Love Gotta Do With It" Tina Turner, et al. Abang kata, kalau boleh, dia nak sangat tengok video clip lagu Eclipse tu.

Maka aku, seperti biasa, sebagai seorang isteri yang patuh, taat serta resourceful (hehe), cubalah mencari 'clip lagu ni dalam YouTube semalam, khas buat tatapan Sang Suami. Dan aku berjaya jumpa!!!

But the vid, ohmygawd, the corniest ever - ada ninjas; kendo players; flying chorus boy; half-naked men in some barbaric undies (...don't really mind that, tho. hehe); white-light-eyed schoolboys under spell...- I couldn't make the connections, babe! I suppose, it's what the eclipse can do to you... get looney (and corny. Not horny?? heh heh).

But what the hey. So, nah 'Bang, for your entertainment!

Much Love!



f~

Kucing Sedih

Malam tadi sampai rumah dari kerja, seperti biasa, kami suami isteri akan bergurau-gurau dulu di atas katil.

Bergurau-gurau di atas katil dengan Labu dan Labi, lahhh. Takkan nak berlucah dalam blog rating U ni. Kottttor la kowrang ni.

Dalam bergurau-gurau, aku puji-puji Labu Labi sebab bau wangi. Sebab aku baru mandikan diorang malam kelmarin.

"Eiiii wonginya dia niiiii, mmm, kakak caiiiyang kowrang ni tauu... caiiiyang cangat niii.... mmm wongi wongi niiii...."

Suami aku, memang tak pernah mandikan kucing-kucing ni, walaupun dia sayang Labu Labi sangat-sangat dan Labu Labi pun sayangkan dia lebih dari sayang aku (sebab suami aku suka rasuah Labu Labi dengan ikan rebus setiap kali suami aku balik dari kerja. Mana aci, kan? Binatang pun dia ajar makan suap. Ish ish ish.). Alasan suami, tak reti nak handle kucing untuk dimandikan.

Maka malam tadi, aku pun bersuara lagi...

"Bila laaaaa Abang nak belajar mandikan Labu Labi ni..."

Suami diam. Long silence.

"Esok-esok kalau A*n sakit ke, mati ke, macam mana la kucing-kucing ni..."

Dengan perlahan dan berhati-hati Abang membalas,"Mestilah kucing-kucing ni sedih."

"Laaa, maksud orang, siapa nak mandikan kucing-kucing ni larrrrr..."

"Oooo tu ka maksudnyaaaa. Mana Abang tauuuuu, hahahahaha."

Hampeh.


f~
Blog Widget by LinkWithin