Thursday, December 14, 2006

Kitty-boy

Hari tu aku bercerita kat UmiAyah, how Abang&I think that Labu & Labi rasanya dah lupa yang depa ni bukan spesis manusia.

Mana taknya… setiap kali aku or Abang baca suratkhabar atau buat kerja kat komputer atau melukis-lukis, ada aje lah spesis kucing ni yang akan duduk sama-sama nak distract attention and sama-sama nak type the keys or draw.

Malam-malam, nak kena tidur sama kami… terutama sekali Labi, dia mesti nak tidur dekat-dekat dengan aku.

Pagi-pagi, Labi nanti sudah naik kongsi bantal and tolak aku ke tepi. Pastu panjat-panjat atas aku, tidur atas aku, cium-cium aku.

Kalau aku tengah duk diam-diam tengok TV, Labi will softly call on to me first, "Mmmmeeee-eee-eeehhh," or "Mmaawaiiiii,", climbs onto my lap, belek-belek hidung and mulut aku, hidu-hidu, jilat-jilat, and then baring atas pangku. Pastu dok toleh-toleh ke atas tengok muka aku, pastu jengah-jengah leher suruh aku cium dia in which I would. Pastu pretend to tengok TV sama-sama.

Tiga saat lepas tu he would toleh-toleh ke atas semula nak tengok muka aku, pastu jengah-jengah leher suruh aku cium dia in which I would. Pastu pretend to tengok tv sama-sama semula.

And he will repeat the same thing every three seconds for a few minutes. Masa tu, I would have to kiss him on his nose an average of 20 times per minute, kalau tidak dia tak moh tengok TV. Aku cium Abang sehari pun tak sebanyak tu, heh heh.

So... kucing ke namanya makhluk macam tu, tu haa?

Umi gelak-gelak, and then said, “Macam mana dia nak ingat yang dia tu kucing. Tah-tah korang yang terlupa yang dia tu bukan manusia, heh heh”.

Hmm, true. Betul jugak, kot.

Like, I mean, look at Labi here…. Who wouldn’t want to make a human out of this baby, huh? Huh? Eiii geyyyam dengan dia, neiiii…


Labi tak kasi baca paper

Bangun laaar, banguuuun...

f~

2 comments:

kak yeen tgh bengg said...

hehehehe...tomeyyyyy!!!!
emmm nak comment sesuatu tapi tade kene mengenenye ngan post ni..ke ada?ade kot huhu...kesimpulannye blog kak lin ni sgtla menghiburkan di kala duka dan tensi,espeseli dikala ketensian dgn coursework2 yg wah-lau....sabbas!harap ketekunan kak lin menulis blog diteruskan sehingga bila bila...sabbas kak lin!

Roti Kacang Merah said...

hi kak yeeeeeeeeeeeeennnn!!!

eiii windu windu windu kat sis cousin, neih!!!

tujuan kak lin tulis blog ni pun, memang nak 'bercerita' dengan adik-adik and kawan-kawan... esp. utk Udi,Kak Yeen dgn zuf, lah!

Keep on reading masa tensi-tensi mkay???

take care! mmmmwahs!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin