Wednesday, November 15, 2006

Labi...After 6 Months

Aku tengah belek-belek gambar-gambar tucing yang baru dan lama. And my,my... sekejapnya Labi membesar dan dah jadi macam akak - dompot tetapi kiut.

I'll be off-work tomorrow and day after. It's Abang's office Family Day in Cameron till Saturday. Apa lah depa buat tengah-tengah bulan...lepas Raya pulak tu. Aku nak gak shopping souvenir kat sana untuk bebudak ofis aku, kan?

So, malam ni kena hantar itu dua ekor 'budak kucing' pi boarding at the Taman Segar Vet Hospital for three nights. Kesian lah depa... they are both so manja and accustomed to just Abang and I that everytime after they are being boarded, they'll come back home all stressed out and yet more manja as if saying "...please don't leave us again...please..." :-(

Padanlah Mak Ayah aku dulu berat hati nak tinggalkan aku kat asrama masa aku umur 13 tahun...

Labi, at maybe 2 weeks old, 22 May 2006

Labi, 12 August 2006

Labi (left) & Labu (right), 12 Nov 2006

Tiyut kan Labi...???

f~

5 comments:

Tok Rimau said...

Kelakar betul citer RANHILL tu.

Roti Kacang Merah said...

Tok
tapi macam tak betul je, kan...?

sempoii said...

tiyuuuttnyer diaaaa...:)

Zetty said...

lama tu tak dengar org guna perkataan dompot hahaha.

Roti Kacang Merah said...

sempoii,
kalau org ada anak, nak balik rumah cepat2 sebab nak main dgn anak... me n hubby pulak nak balik rumah cepat2 sebab nak main dgn tucing2!!! Rindu woo kalau lama tak peluk dorang!

zetty,
ustadz kak lin dulu panggil kak lin as "yang rendang-rendang" (like, pokok rendang... bukan rendang daging. haha)... lagi haru.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin