Tuesday, November 28, 2006

Happy Birthday, Celi!!!

Today's my baby sister's 26th Birthday.

Dulu kan, I had to wait for her for SEVEN YEARS woo..!!! Boring woo, jadi anak tunggal. Kids in the neighborhood dah ada adik-adik nak dibuli... and yet me? Still main lego sowang-sowang...

Tapi lepas my sister, I guess my parents had more fun and teknik pun sudah baiiiikkk so berderet-deret plak anak keluar...the next two adiks were one in every two years. Habis hilang childhood akak, kena jaga adik-adik tecik... heh heh. But man, I look back dengan penuh kasih sayang, though. I missed those times, in fact.

Anyhow...


HAPPY BIRTHDAY KAK CELIIIII!!!

My universe-loads of love and prayers and kisses and heart to you... semoga hidup Kak Celi akan sentiasa diberkati Allah s.w.t dan senantiasa ceria serta bahagia setelah pelbagai cabaran yang kita dah tempuh.

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat...kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya sinar, rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi..."

Abg Z*l&I love you so very much, kiddo... Hell, you my one and only sister, kid.

Love ya.


f~

ps:
Jangan kau tanya kenapa adik aku tak rupa macam aku malah lebih cantik (she looks so uncanny like mom... me, dad). Sensitif. Hmph.

4 comments:

yonne said...

Haiya!!!, telling people about ur parents doing it aaa... Aiyah, my brain cannot compute, got paining, paining...

Roti Kacang Merah said...

Oi Yonne Oi Oi, Make Love Not War maa... universal whaaaaat. My parents doing it ka, my grandparents doing it ka, YOUR BOSS En.J doing it ka, same thing maa. hahaha

Zetty said...

biasanya kan Kak Lin, anak pompuan sulung mmg ikut ayah. Anak lelaki sulung ikut mak. Yg lain2 lepas tu, ikut nasib la kehkehkeh.

Roti Kacang Merah said...

Zetty,
Ya ka like that???

*pondering other families*

Eh, iya laaa!!!

Tapi yang best kan, my youngest bro langsung tak dak rupa any of my folks or the rest of us siblings!!! He apparently gets his looks and talents from my mom's arwah Uncle... arwah Tok sedara kami. And they never met each other lak tu. Macam reincarnated je. Heh.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin