Monday, November 13, 2006

Ar.Tompel

Fairuz and I passed!
Dedek, 14:55 13-NOV06

Congratulations to friends, namely Fairuz (yang dah pun mula bekerja di Dorset early last October) and Dedek yang telah berjaya lulus the FINAL LEG of being full-fledged Architects… passing your Part 3 and getting the initials “Ar.” infront of your names!!!

Wow!

Wow!

Wow!

Now nama dorang jadi...

Puan Ar.Fairuz Haapiah, APAM
Puan Ar.Haryati Halim, APAM

APAM = Ahli Persatuan Arkitek Malaysia. Buruk betul nama, kan.. APAM. But... apam yang sooooo sweet!!!!

Aiyoh, am so fired-up lahhh. I was once so tired of studying for fecking EIGHT years and yet dapat gaji sama dengan orang yang belajar 3 tahun je… so I pushed aside my taking of the Part 3 sebab malas dah nak go through those filling-in the log books, scrutinized by examiners, undergoing orals and lectures and tutorials and exams… aiyoh aiyoh aiyoh, even sekarang ni aku pikiaq pun rasa letih.

Tapi, bila dah umur meningkat macam ni, baru terasa… hell, man. Ada lagi SATUUUUU aje step yang tak habis setelah aku harung bermacam-macam steps. What am I waiting for? I have a very non-demanding husband who encourages me to be the best, I’ve yet to have babies, and my cats LOVE being around books… so, apa tunggu lagi???

Hence, that’s it folks… Tolong doakan gue ya, agar ada kekuatan nak harung nak dapatkan Puan Ar.Rotikacangmerah, APAM by end of next year! Oooooh. Sweet, sweet, sweet!

And then, boleh lah aku jadi a registered Architect, tapi tak boleh suka-suka sign drawings to make money macam Fairuz and Dedek... sebab aku kijer gomen.

Eiih. Potong stim je.

f~

10 comments:

adik said...

anything is possible if you put your heart and mind to it... insya Allah, u can get ur 'APAM' next year! nanti adik doa kan k? ;-)

Roti Kacang Merah said...

adik,
tenchu for the doa!! need it!! nanti kalau ada rezki dapat APAM, kita pi celebrate makan apam balik ok??? *grins*

Zetty said...

hhihihiih...APAM sounds so cute la. wonder if they have cute APAM members that are still single and available there;)

Roti Kacang Merah said...

Zetts,
raaaaamaaaaiiiiii. maklumlah, depa kan yuppy designers. heheheheheeee

dinezJA said...

....kita APAM-apam memang tak main...dapat lepas exam PTK pong jadileee....ampeh tol...

Roti Kacang Merah said...

dinezja,
yang gua takut, exam APAM gua lepas, tapi exam PTK tak lepas... hahahahaha. berat, berat.

Fairuz said...

Wow faszt, you make my APAM sound so grand.... I assure you my APAM is like any other APAM.

Roti Kacang Merah said...

fairuz,
kau melucah ke. tahu la kat sana dah sejuk, kan. hahahaha

Yonne said...

U know all along i've been using my nick as "yonne"... Lama dah termimpi-mimpi nak transformkan jadi "aryonne"... huhuu...

Roti Kacang Merah said...

yonne,
tapi nama aryonne tu macam villain Rama&Krishna je lagaknya. heh.

or was that aryan?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin