Thursday, November 02, 2006

Anyone, Tolong Daku!!!

Since early last year, I been using Mozilla Firefox as opposed to the Microsoft Internet Explorer, all because sebab aku tak suka Taskbar kat bawah screen aku penuh-gedegang dengan surfed pages. Dengan Mozilla Firefox, new surfing pages can be opened in the same page. Makna kata, dalam satu page, can have ten tabs for different pages kalau kau ndak. Jadi, kat Taskbar bawah tu kemas lah sket.*

Jadi, aku tak pernah perasan yang kalau guna Internet Explorer, the sidebar of my blog ni akan tertolak ke bawaaaaaaaaah the blogpage (until the very last line of my entries, woh!) due to different resizing between Firefox and Explorer.

Padahal kalau view blog aku guna Firefox, semua teratur canteks gitu. Saiz font and arrangments of gambar pun agak cun. Bagi pandangan aku lar karn.

(By the way, Tok Rimau pernah 'sound' aku of the same thing dulu, but I never take note 'coz everytime aku buka blog -guna Firefox, that is- , mah blog's fine and dandy je. Sowee, Tok...)

Maka, semalam lah tarikh keramat yang aku baru terperasan akan perkara di para 2 di atas. Thanks to the siput-slow line yang memaksa aku guna Explorer instead sebab bila guna Firefox di kala line-kesiputan hidup aku telah terus-terusan merana.

Jadi, makna kata, all these while, those of you yang buka blog aku guna Explorer may have missed my weekly videoclips and monthly photos lah kot???

Aiyoh. Seyyy lor.

Okay, tak pa. Duly noted, and amended wherever possible. Aku siap letak "Please Note! This blog is best viewed with Firefox" lagi kat awalan sidebar aku tu.

Thing is, aku jenguk blog orang-orang lain, guna Firefox ka, guna Explorer ka, samaaaaaaa je pagination and font-size dorang? How ah?

Anybody care to advise and assist me? Please purdy please? Aku bukan Systems Architect mah... Aku Building Architect. Dok ghetiiiiiiiiiii.

Sekian sahaja, terima kasih kerana sudi mendengar dan menolong akan keluhan perasaan saya ini... huak.

f~

* terima kasih juga kepada En. Yonne di Jabatan Arkitek yang mula-mula sekali mengajar aku akan penggunaan Firefox ini.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin