Tuesday, October 31, 2006

Eid Mubarak 1427H

First day at work, expecting the ‘net connection to be smoother after Raya… but nnnoooooooo. Dah la sebelum Raya langsung tak sempat nak wish semua and bermaaf-maafan dalam blog ni. No way in hell masa tu akak nak tunggu depan komputer with the connection so lembap. Smenggu nak cuti tu, penat ya Rabb. 8 jam kat ofis memang tak cukup. Konsultan-konsultan aku sampai ada yang tak tidoq berhari-hari la, buat keja last minit untuk kami (Eh, sorry eh, aku bukan client Zetty yang jahat yang Zetty selalu cerita dalam blog dia tu, dan Zetty juga bukan consultant aku yang terpaksa buat kerja macam tak de kehidupan. Heh).

Tapi semalam akak samung cuti… M.C. Sakit pinggang yang teramat kamelar since Sabtu malam. The usual twice-or-thrice annual occurrence since umoq 14. Doc kata maybe sebab kali ini banyak nah traveling (Second day Raya balik Kedah, til Friday). Elehai, macam la ni first time aku travel. Biasanya aku pi klinik and ambil injection je for instant muscle relaxant. Tapi kali ni aku guna pills aje… tak se-instant injection, tapi boleh lah.

So jadi, akak rasa, masih tak terlewat if I could still wish everybody a Salam Aidilfitri and also maafkan segala kata-kata akak kot ada yang terkasar dalam dan luar blog ni, ya? Al-maklum, akak ni kadang-kadang mulut tak insuran langsung. Dengan Abang kau je akak boleh kawntrawl sket. Heh.

Jom, jom, mula posa 6 jom.

f~

5 comments:

adik said...

Selamat Hari Raya to u as well.. maaf zahir batin..

Roti Kacang Merah said...

and to you too, adik!!! :-D

Dinez JA said...

...heeee...sakit pinggan tu...12 jam dlm ketakee???...ramai kengkawan dari utara kat sinin dok kematu punggung dok lama dlm jam...sib baik kita kat selatan...sesekali kena gak kat nilai....
...Salam A'idul fitri...ampun maap dipinta...sebab selalu terkasar bahasa...tima kasih sebab selalu teringat mat kita..melayuni je mudah lupa...waakaahhhh....

Zetty said...

haaa...baru nak htr sms tanya kenapa lama tak apdet. berjaya pun kak lin apdet kan blog heheh.

selamat hari raya to u and abang zul.

p/s: nasib baik raya client bagi cuti tau. dah kira habis2 murah hati la tu.

Roti Kacang Merah said...

dinez ja,
we anticipated jalan akan jam, so kami balik ke kota on friday,just to beat the crowd. Alhamdulillah, jalan smooth... tapi sepanjang-panjang kat sana asyik berjalan makan berjalan makan... tu yang perut and pinggang akak terkehel sket! heh2. Salam IdulFitr to you too!!

zetty,
nak apdet ni pun, cemuih nak nunggu 'net, sampai akak ngamuk2 mak kat opis ni, dik!

salam idulfitr to you and ummi, ya??

muamuahs!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin