Friday, September 22, 2006

Murphy's Law

"Whatever can go wrong, will go wrong"
~
Murphy's Law, here. And here too
(the second site is a rather funny one, teehee)
.

You know, kalau...
  • Satu handbag koyak, putus atau spring terkeluar-keluar, then 2,3 lain juga menyusul...
  • Satu baju reput, then 2,3 lain juga menyusul (tu belum masuk yang satu baju ketat, then 10 lain juga menyusul!!!).
  • Satu kasut koyak selepas dah di repair berulang-kali, then 2,3 lain juga menyusul... macam yang aku tengah alami sekarang niiiiiiiiiiiii.
Hmph. Minggu ni adalah my Murphy Week.

Hari Isnin baru ni, tapak my flat pump-shoes habis tercabut ranap masa aku still kat ofis. Dulu dah 2,3 kali repair dah. Mujur kasut murah kedahak. Terus malam tu juga aku buang, kat tong sampah kondo.

Hari Rabu pulak, the heels of my beige pointed shoes terple'ot patah masa aku tengah berjalan ke ofis! Dulu pun dah 2,3 kali repair dah.
Mujur kasut murah kedahak. Terus malam tu juga aku buang, kat tong sampah Shell station dekat rumah.

Hari ni, the broad heels of my brown sandal that I am wearing now, tercabut balik. Dulu pun dah 2,3 kali repair dah. Tapi sandal ni agak mahal sket. Maybe aku akan frame kasut ni dan gantung kat rumah kot.

Eiii, fed-up aku. Fed-up!

f~

2 comments:

Ahmad Nurfarhi Rosley said...

Kaki Ayam jer la gi keje.. hehehe...

Roti Kacang Merah said...

ahy, kak l*n ingat nak beli kaki besar macam LOTR tu, ok tak? heh heh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin