Friday, June 16, 2006

Buku Baru

Semalam. Suami aku dah dapat funder untuk terbitkan buku baru.

Finally!

Bila terbitannya? Dan tentang apa? Tunggggguuuuuuu!

Aku tak sabar nak get involve in the production of the book. Oh! Oh! Aku ada buat mental note malam tadi untuk surf balik site-site masa Tok and Abg Naga sibuk tengah mencari-cari saiz dan jenis kertas yang terbagus untuk buku kalau nak dipasarkan di kedai-kedai sama. Oh, aku teringat juga yang Ruhayat X ada tulis panjang-panjang berkisar in perkara. Ya, ya, nanti aku surf balik site tu.

Dan aku hampir pasti Tok akan baca entry ni. Hehe perasan, kan. Tapi, ye lah, kotlah, manalah tau, kalau Tok betul ada terbaca ini entry, sudi-sudilah berkongsi ilmu, ya Tok ya? Tenchu Tok! *winks & grins*

f~

5 comments:

Tok Rimau said...

Tok rasa, sebagai editor, Znr lebih arif dan punya banyak contact.

Urusan penerbitan AKB dulu, Naga yang uruskan cetaknya.

Rasanya nak cetak mudah, nak jual yang payah. Znr boleh bawa bukunya di bengkel-bengkelnya.

Ya, Tok baca blog ni dalam dim.

Tok Rimau said...

dalam diam.

Roti Kacang Merah said...

tapi tapi tapi Tok...

Buku2 suami saya yang dulu, bagi pendapat saya, adalah di dalam saiz yang tidak reader-friendly, don't you think so...?

Nak minta nasihat tentang saiz buku yang sebaik2nya, sebenarnya.

Dalam hal-hal mencetak dan merasmikan dan menjual, itu alhamdulillah tiada masalah. hehe

hehe terima kasih Tok, kerana membaca blog saya dalam diam hehe

Tok Rimau said...

Roti,

Sila ke blog Naga dan tinggalkan url blog anda. Dia baru format Mac.

Bookmarknya hilang.

Roti,

Saiz buku kartun memang begitu. Besar. Pun begitu, Znr mungkin mahu mencuba saiz komik Jepun. Poket saiz. Rujuk Dragon Ball dan juga komik keluaran Gempakz.

Orang muda suka saiz yang begitu. Senang di baca ketika menunggu bas dan pesawat.

Roti Kacang Merah said...

Tok,

Sir Yes sir! Thank you Tok!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin