Tuesday, April 18, 2006

Dear Ford... Promosi Ayah Kita Bos

Ford ialah kawan aku masa sekolah dulu, dari Form 1 sampai lah A-Levels! Dah 12 tahun tak jumpa, tapi kami tak pernah putus hubungan. Birthday dia pun aku ingat lagi... 24 Jun. Heh.


Ford:

"Aku dah tengok dah video kucing tu, anak2 aku tekekek2 gelak!


Kucing aku dulu name jimmy, jantan,idung penyek color oren... After a few months size die membesa dgn jayanye macam anak singa!... Hubby slalu outstation, lama2 aku pun tak larat nak tukar pasir die slalu and time to aku tengah pregnant my first one.. bile nak cedok biskut die tu, tak bole tahan oo itu bau... berak die lagi lah kan..


So aku pun tepakse laa bagi balik kat brother yg aku beli dulu tu.. sedih jugak.. cian die..sayang .. dr kecik sampai die jadik kingkong cam tu dulu aku jager die, gomol2 memang beeest. Tapi kene let go gak sebab kucing jantan aku tu dah lonely kan.. and berak2 die pun tak bagus utk pompuan pregnant.


Skarang ni tiap kali anak2 aku tejumpe gamba jimmy, diorang sure tanye "knape Mummy tak bela cat lagi?".


So Labu dah OK ker?? Ciiiian die, die boring kot duduk sekor2 kat umah, tu yg die buat aksi stunt tu..


By the way aku dah bace blog ko.. DAHSYYAT aa...ko dah jadik writer ke skarang? Ape name nyer.. "ayah kite BOSS"... awat tak crite kat kawan2.. bole kawan2 beli... tapi tajuk die cam "kisah benar" ko jer... nanti la aku carik nanti yek.. kat MPH ade?


Katun pun ko boleh buat?? fuyyyooooo...lu aa manyak DAHSAAAAAAAAAAAAttt ooo.... "



RotiKacangMerah:

"... Buku Ayah Kita Bos tu, kalau kau nak, kena contact Tok Rimau atau Abg Naga. The best is, kau contact Abg Naga, sebab Abg Naga duk kat KL and Tok duk kat JB. Buku tu MEYYYMANG best! Aku memang tak dapat sesen pun dari buku tu, cuma dapat complimentary copy, each utk aku and laki aku. Tapi, entry2 yang depa kumpul memang kelakar!


Katun yg aku contribute kat dalam buku tu, laki aku yang tutor aku daa. 1st time aku lukis; tah2 tu la yang last, heh. 3,4 kali gak la aku kena redraw tu. Sampai gaduh2, hat yang last tu! Yang paling penting, katun yang aku lukis tu sebenarnya inspirasi daripada aku dgn laki aku berdating kat hutan simpanan FRIM kat Kepong, awal tahun lepas. Watak-watak ikan-ikan tu sebenarnya wujud, woo!


AND, no lah, I am SOOO not a writer! Tapi blog ni macam ibarat "penyambung" antara aku, family and kawan2. Kadang aku rasa guilty giler tak call kawan2 baik aku, relatives aku, adik-beradik aku and adik-beradik laki aku... especially adik bongsu aku yang kat Bath Uni tu. So, satu caranya ialah depa can all "jumpa" aku kat blog aku kalau depa nak... Allahu a'lam.


Tapi kan, sejak aku ada anak kucing ni, aku makin dah tak sabar nak ada anak. Cepat lah rezki mendatang... and aku pun tak sabar nak suruh anak2 aku panggil aku mcm anak2 kau panggil kau gak, "Mummy". heh.


So, kau jgn la envious sangat eh Ford, aku LAGi envy kat engkau... "

f~

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin